Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 13°C
Yağmurlu
Isparta
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 23°C

1999 sonrası için büyük “EYT fırsatı” İşte son derece önemli 5 madde…

1999 sonrası için büyük “EYT fırsatı” İşte son derece önemli 5 madde…
22 Kasım 2022 12:44
A+
A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 2022 Aralık ayında TBMM’ye gelecek olan düzenlemeyi büyük bir heyecan içerisinde beklemeye devam ediyor. EYT düzenlemesi 1999 senesinde yapılan düzenleme öncesini kapsıyor. Fakat daha sonra sigortalı olanlar için de EYT’li olma hakları var.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem’in haberine göre, düzenlemede ilk etapta 1,5 milyon EYT’linin şartları tamamladığı belirtiliyor. Bu vatandaşlar emekli olduktan sonra şartları eksik olanlar tamamladıkları tarihte emekliliğe hak kazanacak. Böylece tüm EYT’liler emekli olacak.

YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

EYT yasası 8 Eylül 1999 senesinden öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yılını ve primini tamamlamış sigortalıları kapsıyor.
Ancak 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da EYT’li olmak için bazı imkanlar var. Özellikle işe giriş tarihini öne çekme durumunda olan sigortalılar EYT kapsamına girebilir. Ancak bu imkanlardan özellikle ilk dördü için EYT yasasının içinde bir düzenleme şart görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.