Sponsorlu Reklam
Kategoriler Haber

2018 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ispartahaber
Sponsorlu Reklam

Üniversiteye girmenin ilk adımı olan YKS sınavında milyonlarca öğrenci ter döktü.  Üniversitede eğitim almak isteyen ve kariyer sahibi olmayı tercih edenlerin gözü kulağı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ye çevrildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz günlerde düzenlenen üniversite giriş sınavı YKS sorularını ve cevaplarını yayınlamıştı.

ÖSYM tercih kılavuzunu yayımladı ve YKS, TYT, AYT, YDT sonuç tarihi belli oldu.

Peki ÖSYM 2018 YKS Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

YKS, TYT, YDT ve AYT sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 31 Temmuz’da açıklanacak. Öğrenciler YKS sonuçlarını AİS üzerinden öğrenebilecek.

Adaylar sabırsızlık sonuçlara göre sıralamalarını büyük bir heyecanla bekliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihleri ise 07-14 Ağustos tarihlerinde yine AİS üzerinden yapılacağını bildirdi.

YKS Ham Puan Hesaplama

  • Sınava giren kişinin, testlere vermiş olduğu doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir,
  • Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.
  • TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.
  • AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.
Sponsorlu Reklam
Ispartahaber
Sponsorlu Reklam