Sponsorlu Reklam

2019 TOKİ Başvuruları Hakkında Ispartalıların Merak Ettiği Her Şey Burada

admin
Sponsorlu Reklam

TOKİ evleri 2019 ISPARTA başvuru şartları, gerekli olan evraklar ve gerekli olan bütün belgeleri buradan öğrenebilirsiniz. 2019 senesinde yapılacak olan TOKİ kura çekimleri ne zaman ve nerede olacak ? Ispartalıların 2019 TOKİ hakkında öğrenmek istediği her şey bu haberin içerisinde yer almaktadır.

Bilindiği üzere yatay mimari anlayışı ile 2+1 ve 3+1 özellikte yapılacak olan 50 bin sosyal konut için Ispartalı vatandaşlar Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerden başvurularını yapıyorlar.

Her sene olduğu gibi 2019 senesinde de TOKİ evlerine vatandaşlarımız çok yoğun ilgi göstermektedir. TOKİ kura çekiminin ne zaman yapılacağı ise büyük bir merak konusu. TOKİ başvuruları bildiğiniz üzere 6 Mart tarihinde başladı. 4 kategoride ayrı başvuru tarihleri yer almaktadır. Yapılan açıklamaya göre, “Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde ilan edilecek tarihte yapılacaktır. Henüz TOKİ evleri kura çekimi tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.”Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde ilan edilecek tarihte yapılacaktır. Kura çekiminden sonra hak sahibi olamayanlar yatırdıkları ücretleri iki iş gününden sonra Halk Bankası şubelerinden alabilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK ?

TOKİ kura sonuçları her zaman olduğu gibi yine www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresinden yapılacaktır. Yapılacak olan kura çekiminden sonra hak sahibi olmayan vatandaşlarımız 2 iş gün içerisinde yatırdıkları parayı Halk Bankasından alabilecekler.

TOKİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN  ?

2+1 ve 3+1 özellikta yapılacak olan 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplanacak.

Başvurular, 4 ayrı kategoride Değerlendirilecek

  • Başvurular 4 farklı kategoride alınacak. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında en az %40 Engelli Vatandaşlar 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
  • Emekli vatandaşların ise 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabileceği projede diğer başvurular ise 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.

ISPARTALILARI BEKLEYEN TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR ?

  • 2+1 konutlar için 25 yaşını,
  • 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • 2+1 konutlar için en fazla hane halkı gelirin 4 bin 500 lirayı geçmemesi (İstanbul 4.800 TL)

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Sponsorlu Reklam
admin
Sponsorlu Reklam