Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 26°C
Az Bulutlu
Isparta
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 25°C

2019 Yılında Kaç Gün Tatil Yapacağız?

2019 Yılında Kaç Gün Tatil Yapacağız?
22 Kasım 2018 10:05 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2018 04:42
A+
A-

 

Öğrenciler ve çalışanlar yeni yıla günler kala 2019 yılında resmi tatillerinin yanıtını aramaya başladı. Son zamanlarda takip edilen 2019 yılı resmi tatil günleri belli oldu.
2019 yılı içerisinde tatil sayılan gün sayısı 121 gün olarak belirlendi.
Özellikle planlarını şimdiden yapmayı düşünenler için 2019 yılı tatil takvim detayları haberimizde…

2019 Yılı Resmi Tatil Günleri

Yeni Yıl Tatili: 1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatili pazartesi günü ile birleştirecekler için hafta sonu ile birlikte 4 gün tatil yapmış olacaklar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Salı gününe denk gelmektedir. Tatili pazartesi günü ile birleştirecekler için hafta sonu ile birlikte 4 gün tatil yapmış olacaklar.

1 Mayıs Emek Dayanışma Günü Tatili: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çarşamba gününe denk gelmektedir. Bu da öğrenciler ve çalışanlar için 1 günlük tatil demek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pazar gününe denk gelmektedir. Sonuç olarak ekstra bir tatil olmayacak.

Ramazan Bayramı Tatili: Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak olup toplamda 5 gün tatil yapılacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakacak olursak arife günü ile haftanın 4 iş gününe denk gelmesi 10 günlük tatilin olması ihtimalini artırıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tatili: Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pazartesi günü kutlanacak. Yani hafta sonu ile birleşen tatil 3 gün olacak.

Kurban Bayramı Tatili: Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. hafta sonunda denk gelen bayram 4 gün tatil yapılacak. Fakat bayram tatilinin uzaması söz konusu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili: 30 Ağustos Zafer Bayramı Cuma günü kutlanacak. Öğrenci ve memurlar hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil yapmış olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili Salı günü kutlanacak olup tatilini pazartesi günü ile birleştirmeyi düşünenler 4 gün tatil yapacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.