Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 22°C
Az Bulutlu
Isparta
22°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 19°C

2020 Kira Yardımı Nasıl Alınır? Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç Lira?

2020 Kira Yardımı Nasıl Alınır? Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç Lira?
26 Şubat 2020 18:04 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2020 18:06
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, riskli olduğu tespit edilen binalardaki hak sahiplerine, kira yardımında bulunmaya devam ediyor. Peki kira yardımı nasıl alınır?

Konut’u kentsel dönüşüm ile yenilecek olan vatandaşlar ise kira yardımının nasıl alındığını ve kaç lira olduğunu merakla arama motorlarından araştırmayı sürdürmektedir. Kira yardımının amacı mağduriyeti önlemektedir. Peki, kira yardımı nasıl alınır 2020? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira? Detaylar haberimizde…

2020 KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeniz için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor. Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Geçen yıl ödenen, bu sene için de devam edilecek kira yardımı tutarları ise 715 ila bin 150 lira arasında değişmektedir.

Buna göre Bakanlıkça verilen kira yardımı tutarları ve illeri şöyle:

“Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis’te 715 lira. Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce’de 810 lira. Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale’de 905 lira. Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van’da 995 lira. Adana, Antalya, Bursa, Konya’da bin 85 lira. Ankara, İstanbul ve İzmir’de ise bin 150 lira.”

Kaynak: SüperHaber

https://www.uyan32.com/sduye-kpss-sartsiz-40-isci-alimi-yapilacak/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.