Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 24°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C

2021 Kosgeb İllere Göre Verilen Destek Oranları ve Miktarları Belli Oldu

2021 Kosgeb İllere Göre Verilen Destek Oranları ve Miktarları Belli Oldu
24 Ocak 2021 17:56 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2021 15:54
A+
A-

2021 Kosgeb tarafından güncellenen Girişim programı ile birlikte verilen destek oranları ve miktarları belli oldu. İkinci Kosgeb bölgesinde olan Isparta’ya ne kadar destek verilecek detaylar haberimizde…

Küçük esnafa Kosgeb müjdesi. 2020’de Kosgeb tarafından verilen destek programı 2021 ile birlikte yeni destek programlarıyla güncellendi. Bölgelerden bölgelere değişiklik gösteren destek paketleri ve bölgelerin neler olduğu erak edildi 2021 Kosgeb tarafından güncellenen Girişim programı ile birlikte verilen destek oranları ve miktarlar. İşte detaylar…

19/06/2012 tarihli ve 28328 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’ yatırım teşvik uygulamalarında bölgeler

Birinci Kosgeb illeri

Ankara, Antalya, Bursaa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla. Kosgeb tarafından bu bölgelere bir milyon tl destek verilecek.

İkinci Kosgeb illeri

Adana, Aydın, Bolu Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada hariç) Denizli, Edine, Isparta, Kayseri, Kırıklareli, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova. Kosgeb tarafından bu bölgelere bir milyon tl destek verilecek.

Üçüncü bölge İlleri;

Balıkesir, Bilecik, Burdur, Gaziantep, Karabük, Karaman, Manisa, Mersin, Samsun, Trabzon, Uşak, Zonguldak. Kosgeb tarafından bu bölgelere beşyüz bin tl destek verilecek.

Dördüncü bölge illeri

Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas. Kosgeb tarafından bu bölgelere beşyüz bin tl destek verilecek.

Beşinci bölge illeri

Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat. Kosgeb tarafından bu bölgelere beşyüz bin tl destek verilecek.

Altıncı bölge illeri

Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcada, Gökçeada. Kosgeb tarafından bu bölgelere beşyüz bin tl destek verilecek. Yen, destek programı Girişimciliği Destek programları yeni yılla birlikte başlayacak. İşte ayrıntıları..

Gerçek kişi ve statüsünde kurulan şirketlere; 5 bin tl Sermaye şirketi statüsünde kurulmuş işletmelere; 10 bin tl verilecektir. İleri Girişimcilere ve Geleneksel Girişimcilere performans desteği sağlanmaktadır.

Şu şekildedir. Birinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 180 ile 539 gün olanlara 5 bin tl 1080 ile 1439 olan işletmelere 15 bin tl, 1440 üzeri olanlara 20 bin tl destek verilecektir. İkinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 360 ile 1079 olanlara 5 bin tl, 1439 olan işletmelere 15 bin tl, 14440 üzerindekilere 20 bin tl destek verilmektedir. Ayrıca engelli, kadın, şehit yakını, gazi ve genç işçi çalıştırmaları halinde performans döneminde 5 bin tl daha ek destek alacaklardır. Makine ve teçhizat desteği Düşük orta düzey teknoloji için; 100 bin tl Orta tüksek düzey teknoloji için 200 bin tl Yüksek teknoloji için; 300 bin tl destek sunulacak. Danışmanlık ve İşletme koçluğu desteği için 10 bin tl destek sağlanacaktır.

Kaynak: gurses gazetesi

[ilgiliMakale icerik_id=”81579″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.