Sponsorlu Reklam

2021 Yılı Yem Bitkileri Destekleme Müracaatları Başladı

Ispartahaber
Sponsorlu Reklam

Ülkemizde hayvansal üretimin artırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla çiftçilerimize destek sağlanıyor. 

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı yem bitkileri ekilişi yapan çiftçilerimize destek sağlamaktadır.

Kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, en az 10 dekar yem bitkileri ekilişi yapan çiftçilerimiz (çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan
pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, İtalyan çimi (lolium multiflorum) ile silajlık olarak ekilişi yapılan mısır ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar) destekleme ödemesinden yararlandırılır.
2021 yılı Yem Bitkileri Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanıncaya kadar üreticilerin mağduriyetine engel olabilmek, sorunlar ve aksaklıklarla karşılaşmamak için yeni yayımlanacak olan Karar ve Tebliğ hükümlerine bağlı kalmak şartıyla, 1 Nisan
2021 tarihinden itibaren 2021 yılı yem bitkileri ekilişlerine ait başvuru dosyalarının alınmasına ve hasat kontrollerinin yapılmasına başlanmıştır.
Yem bitkileri desteklemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin yem bitkilerini hasat etmeden önce İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yem bitkileri desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimize önemle duyurulur.

[ilgiliMakale icerik_id=”86436″]

Sponsorlu Reklam
Ispartahaber
Sponsorlu Reklam