Isparta Belediyesi tarafından 40’ıncı Komando Eğitim Tugay Komutanlığı General İhsan Alper Kışlası’na yapılacak 750 kişilik cami ve modern spor salonu projesinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

40. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı’na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı (4)
Geçtiğimiz aylarda imzalanan protokolün ardından yapımına başlanan cami, 750 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve 750 kişilik kapasiteye sahip olacak. İki kattan oluşacak yapı mahfil kat ve harim kat olarak planlandı. Caminin üç ayrı giriş kapısı bulunacak.

40. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı’na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı (1)
Kışla bünyesinde yapılacak spor salonu ise 2 bin 833 metrekarelik alanda, basketbol ve voleybol sahası olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı.
Komando Eğitim Tugay Komutanlığı Camii’nin temel atma töreninde konuşan Isparta Valisi Abdullah Erin, Mehmetçiğin maneviyatını güçlendirecek bir ibadethanenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

40. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı’na Yapılacak Caminin Temeli Atıldı (3)
Vali Erin, Isparta Belediyesi’nin iş birliğiyle yürütülen projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ