Şarkikaraağaç ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle bazı okulların yıkım kararı alınırken, öğrenciler eğitim-öğretime diğer okullarla birleştirilerek devam ediyor.

İlçede yaşanan derslik sıkıntısı sürerken, yıllardır teslim edilemeyen okul inşaatı yeniden gündeme geldi.

23 Kasım 2018’de temeli atılan ve 480 günde tamamlanacağı açıklanan Çiçekpınar yolu üzerindeki İmam Hatip Lisesi inşaatının aradan geçen 6 yıla rağmen hâlâ bitirilemediği belirtiliyor. Yerel kaynaklar, inşaatın uzun süredir aynı durumda kaldığını ve adeta çürümeye terk edildiğini ifade ediyor.

Zaman zaman “inşaat tamamlandı” yönünde haberler çıksa da sahadaki görüntülerin bu açıklamalarla örtüşmediği dile getiriliyor.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SORUYOR

İlçe sakinleri yarım kalan proje hakkında yanıt beklediklerini belirterek şu soruları yöneltiyor:
• Bu proje için ayrılan bütçe nerede?
• Okul inşaatı neden tamamlanmadı?
• Süreç neden takip edilmedi, proje neden yarım kaldı?
• Ödenek verildiyse başka alanlara mı aktarıldı?

Şarkikaraağaç halkı, yıllardır bitirilemeyen okul inşaatının akıbetiyle ilgili yetkililerden net bir açıklama bekliyor. Bölge halkı, inşaatın en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin yeni binaya taşınmasını ve eğitimde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyor.

6 Yıldır Çürümeye Terk Edildi (1)

6 Yıldır Çürümeye Terk Edildi (7)

6 Yıldır Çürümeye Terk Edildi (9)

Kaynak: haber merkezi