ISPARTA (KFK Ajans) - Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen “Gıda Güvenliği” operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 61 milyon lira olan sahte, taklit ve tağşiş edilmiş çok sayıda ürün ele geçirildi. Operasyon kapsamında 73 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde, gıda güvenliğinin sağlanması ve halk sağlığını tehdit eden ürünlerin piyasaya sürülmesinin önlenmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

3 BİN 50 PERSONEL KATILDI

Operasyona, il emniyet müdürlüklerine bağlı Güvenlik Şube Müdürlükleri ve Büro Amirliklerinde görevli 1700 Fikri Mülkiyet Suçları personeli ile Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli 1350 personel olmak üzere toplam 3 bin 50 personel katıldı.

Ekipler tarafından ülke genelinde toplam 1908 adreste kontrol ve denetim gerçekleştirildi.

61 MİLYON LİRALIK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Denetimlerde piyasa değeri yaklaşık 61 milyon lira olduğu belirtilen çok sayıda gıda, içecek ve takviye edici ürün ele geçirildi. Ayrıca üretim, dolum, etiketleme ve ambalajlamada kullanılan çeşitli materyallere de el konuldu.

Operasyon kapsamında 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Yetkililer, vatandaşların sağlığını tehdit eden, gıda güvenliğini tehlikeye atan ve tüketicileri yanıltan kişi ve işletmelere yönelik denetim ve operasyonların sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ