Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde alınan mağlubiyetin ardından sular durulmuyor. Sarı-lacivertli ekipte, teknik direktör Jose Mourinho’nun geleceği tartışılırken, medyada ve sosyal medya platformlarında Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı hakkında yeni teknik direktör arayışında olduğu yönünde iddialar gündeme geldi. Bu söylentilere karşılık Ilıcalı’dan net ve sert bir açıklama geldi.
Acun Ilıcalı, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teknik direktör değişikliğiyle ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Açıklamasında, “Son birkaç gündür, Futbol Takımımız odağında, alternatif teknik direktör isimleri üzerinden suni bir gündem yaratılmaya çalışılmaktadır. Son dönemde şahsımla ilgili gündeme getirilmeye çalışılan gerçek dışı pek çok iddia ve söylemler gibi teknik direktör gündeminin de gerçeklerle ilgisi yoktur. Gerçek dışı bu iddiaların hiçbirine itibar edilmemesini rica ederim.” ifadelerine yer verdi.
Son haftalarda takımın şampiyonluk yarışında geriye düşmesiyle birlikte taraftarlar ve camia içinde gerilim artarken, özellikle Beşiktaş’a karşı alınan 2-1’lik derbi mağlubiyeti, yönetim üzerindeki baskıyı artırmış durumda. Bu süreçte bazı çevrelerce Mourinho’nun yerine yeni bir teknik direktör arayışında olunduğu ve Acun Ilıcalı’nın bu konuda aktif rol üstlendiği öne sürülmüştü.
Ilıcalı’nın bu açıklaması, camiada belirsizliği ortadan kaldırmaya yönelik bir adım olarak değerlendirilirken, sarı-lacivertli taraftarlar da sosyal medyada yönetime netlik çağrısı yapmaya devam ediyor. Özellikle Mourinho’nun “Lig şampiyonu zaten baştan belliydi” sözleri ve sezon başındaki “Mayısta etkimi göreceksiniz” açıklaması arasındaki çelişki, teknik heyet ve yönetim üzerindeki eleştirilerin dozunu artırdı.
Fenerbahçe’de şampiyonluk yolunda yaşanan bu kırılmanın ardından, sezonun geri kalan haftaları büyük önem taşırken, teknik ekip ve yönetimin alacağı kararlar şimdiden yeni sezonun şekillenmesinde belirleyici olacak.