Afyonkarahisar’da bir mahalle parkında duvarlara yazılan müstehcen ifadeler ve +18 içerikli çizimler, çocuklarıyla vakit geçiren ailelerin tepkisine neden oldu. Mahalleli, yetkililerden acil önlem bekliyor.

Afyonkarahisar’da bir mahallede yer alan çocuk parkında duvarlara sprey boyayla yazılan cinsel içerikli yazı ve çizimler, aileleri hem şaşırttı hem de endişelendirdi.

Çocukların oyun oynadığı alandaki duvarlara yapılan müstehcen içerikler, güvenli bir ortam beklentisiyle parka gelen vatandaşların tepkisine yol açtı.

Mahalle sakinleri, daha önce güvenle kullandıkları parkta artık huzursuz olduklarını belirterek, yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Mahalle sakini, duvarlara yazılan müstehcen ifadelerin yanı sıra parkta genel anlamda bir güvenlik sorunu yaşandığını belirtti. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Evet, duvarlardaki yazılar büyük bir sorun ama ne yazık ki tek sıkıntımız bu değil. Bu tür yazıları yapanlar genellikle genç yaşta ve problemli kişiler. Akşam saatlerinde parka geliyorlar ve bazen gece saat 02.00–03.00’e kadar kalıyorlar. Hatta zaman zaman çocuk parkında alkol kullandıklarına bile şahit oldum. Bu durum sadece çocuklarımız için değil, biz yetişkinler için de rahatsız edici. Daha güvenli bir ortam istiyoruz.” dedi.

Mahalle sakinleri, çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda oyun oynayabilmesi için parkların daha etkin denetlenmesini, benzer olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını talep ediyor. Aileler, belediyeye ve valiliğe çağrıda bulunarak bu tür görüntülerin tekrar etmemesi için önleyici uygulamaların hayata geçirilmesini istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi