AFYONKARAHİSAR HABERLERİ

Afyonkarahisar Emniyeti, Huzur ve Güvenlik İçin 7/24 Çalışıyor

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone Ol

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10-16 Haziran 2025 tarihleri arasında aranan şahıslara yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Kız öğrenci yurtları çevresi, Hıdırlık Mesire Alanı, Erenler bölgesi ve il genelinde yapılan şok uygulamalar ve kontrollerde toplam 9 aranan şahıs yakalandı. Bunlardan 6’sının hapis cezası bulunurken, 3’ü ise ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Yapılan kontrollerde 7 bin 88 kişi ve 1.833 araç sorgulandı. Ayrıca, 1 tüfek, 3 tabanca, 9 bıçak ele geçirildi. Bıçak taşıyan 9 şahsa toplam 26.577 TL idari yaptırım uygulandı. Uyuşturucu madde operasyonlarında ise 29,8 gram uyuşturucu, 31 adet sentetik ecza ve 6 adet uyuşturucu madde emdirilmiş peçete (cannabinoid) ele geçirildi. Bu kapsamda toplam 31 şahsa ve 53 araca idari para cezası kesildi.

Öte yandan, “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama” suçundan il merkezinde yürütülen 2 tahkikatta 2 şüpheli yakalanırken, 10 şahsa idari para cezası verildi. Bir işyeri ve bir ikamette geçici kapatma işlemi uygulanıyor. Aynı suçtan Dinar ilçesinde ise 1 şüpheli yakalanmış, 3 şahsa idari ceza uygulanmış ve bir işyeri geçici süreyle kapatılmıştır.

“Fuhşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama” suçuyla ilgili il merkezinde yürütülen 3 tahkikatta 5 şüpheli yakalandı. Bir kişiye idari yaptırım uygulanırken, bir işyeri geçici süreyle kapatma işlemi gördü.

İl merkezinde gerçekleşen 1 “Açıktan Hırsızlık” ve 3 “İş Yerinden veya Kurumdan Hırsızlık” olaylarının aydınlatılması için yapılan operasyonlarda 5 şüpheli yakalandı. Adli mercilerce 2 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 2 adet matkap, 1 adet tablet ile giyim ve yiyecek eşyaları ele geçirildi.