Afyonkarahisar’da 20 Eylül 2026 Pazar günü Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) tarafından gerçekleştirilecek planlı çalışmalar kapsamında bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak.
OEDAŞ tarafından yayımlanan kesinti programına göre Çay, Şuhut ve Sandıklı başta olmak üzere bazı bölgelerde elektrikler belirli saatler arasında kesilecek. Kesintiler bakım ve çalışma programına göre farklı mahalle ve köyleri kapsayacak.
Çay ve Şuhut’ta 10.00-17.00 saatleri arasında kesinti
Çay ve Şuhut ilçelerinde 20 Eylül Pazar günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
Çay ilçesinde Aydoğmuş, Armutlu, Bulanık, Çayıryazı, Devederesi, Göcen, İnli ve Kılıçyaka köyleri kesintiden etkilenecek. Ayrıca bölgede bulunan GES üretim tesisleri ile özel trafolu müşteriler de kesinti programında yer alıyor.
Şuhut ilçesinde ise Bozan, İsalı ve Paşacık köylerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu, Selevir Sulama Birliği, Demmer Demireller San. Tic. A.Ş., Özceren Madencilik ve bölgede bulunan özel trafolu müşteriler kesintiden etkilenecek.
Çok sayıda bölge kesinti kapsamında
Aynı saat aralığındaki başka bir çalışma kapsamında ise Çay ve Şuhut ilçelerinde çok sayıda yerleşim birimi elektrik kesintisinden etkilenecek.
Kesinti programında Akkonak, Armutlu, Aydoğmuş, Bozan, Bulanık, Çayıryazı, Devederesi, Göcen, İcikli, İnli, İsalı, Kılıçyaka, Orhaniye, Paşacık ve Yarışlı bölgeleri bulunuyor.
Özellikle İnli bölgesinde çok sayıda cadde, sokak ve yerleşim alanı kesinti listesinde yer alıyor.
Sandıklı’da 09.00-16.00 arasında elektrik kesintisi
Sandıklı’da ise planlı elektrik kesintisi 09.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
OEDAŞ'ın programına göre Cevahir Sokak-Karacaören Yolu TR çalışması kapsamında kesinti uygulanacak.
Çalışmadan Kevser Mahallesi ve mahalle içerisinde yer alan Akay, Aydoğdu, Balaban, Bayındır, Burcu, Çağlayan, Çalıkuşu, Çamlıbel, Çamlık, Çardak, Cemre, Cevahir, Cevher, Çisel, Demet, Destan, Devran, Diyar, Doğuş, Duatepe, Düzlem, Kanal, Karacaören, Kızık, Köroğlu, Nizam, Nur, Özyurt, Şahintepe, Tahir ve Yamaç bölgeleri etkilenecek.
Yetkililer, planlı kesinti uygulanacak bölgelerde yaşayan vatandaşların belirtilen saatleri dikkate almaları ve elektrikle çalışan cihazlar konusunda gerekli tedbirleri almaları gerektiğini belirtiyor.






