Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ), 22 Ağustos 2026 Cumartesi günü Afyonkarahisar’ın farklı ilçe ve bölgelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Yapılacak bakım, tesis çalışmaları ve diğer planlı çalışmalar nedeniyle kesintiler gün içerisinde belirli saat aralıklarında gerçekleştirilecek.

OEDAŞ tarafından yayımlanan duyuruya göre Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere Dinar, Sandıklı, Şuhut, Hocalar ve Sultandağı ilçelerinde çok sayıda mahalle, cadde, sokak ve köy elektrik kesintisinden etkilenecek.

Afyonkarahisar Merkez

Merkez ilçede 12.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Merkez 2. Etap LED Dönüşüm Tesis Yapım İşi kapsamında Karşıyaka bölgesinde kesinti uygulanacak.

Kesintiden Karşıyaka Mahallesi'nde 1645, 1662, 1683, 1685, 1686, 1687, 1688, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694, 1695, 1696, 1697, 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1705, 1988 ve 1989 numaralı sokakların yanı sıra Hamm Şehri ve Şehit Yücel Işık bölgeleri etkilenecek.

Merkez ilçede ayrıca 09.00-16.00 saatleri arasında İstiklal ve Zafer mahallelerinde planlı kesinti yapılacak. İstiklal Mahallesi'nde Adnan Menderes ve Şehit Bedri Naim bölgeleri; Zafer Mahallesi'nde ise 212, 213, Adnan Menderes, Çamlık, Cihangir, Kahraman, Keklik, Levent, Sakarya ve Şehit Bedri Naim bölgeleri kesintiden etkilenecek.

Dinar’da Elektrik Kesintisi

Dinar ilçesinde 10.30-16.00 saatleri arasında 2. Grup KET çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Kesintiden İtfaiye, Sanayi ve Santral bölgeleri etkilenecek. İtfaiye bölgesinde Baş Yiğit, Cezaevi, İtfaiye, Kanal ve Selanik; Sanayi bölgesinde Selanik; Santral bölgesinde ise 4001, Kanal, Kunduracı, Santral ve Selanik bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak.

Sandıklı’da Çok Sayıda Köy Etkilenecek

Sandıklı ilçesinde 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek çalışma kapsamında Daylık, Çambeyli, Çukurca, Karasandıklı ve Kınık köyleri ile bölgede bulunan özel trafolu müşterilerde elektrik kesintisi uygulanacak.

Şuhut’ta Kısa Süreli Kesinti

Şuhut ilçesinde 09.00-12.00 saatleri arasında Yarışlı Top-Su ve bölgede bulunan özel trafolu müşteriler kesintiden etkilenecek.

Kesintinin uygulanacağı bölge Altıgöz Mahallesi'ndeki Yarışlı bölgesi olarak açıklandı.

Hocalar’da Geniş Kapsamlı Kesinti

09.00-17.00 saatleri arasında Hocalar ilçesinde geniş kapsamlı elektrik kesintisi yapılacak.

Kesinti kapsamında Hocalar ilçe merkezi ile Örtülü, Avgancık, Örencik, Kocagöl, Uluköy, Akçadere, Çalca, Çepni, Davulga, Devlethan, Güre, İhsaniye, Kozluca, Yeşilhisar ve Yağcı köyleri ile bölgede bulunan özel trafolu müşteriler etkilenecek.

Ayrıca Sandıklı ilçesine bağlı Yavaşlar, Yeniköy, Nasuhoğlu, Otluk, Yanıkören, Şeyhyahşi ve Çevrepınar köyleri ile GES üretim tesisleri ve özel trafolu müşteriler de kesinti kapsamında bulunuyor.

Hocalar ilçe merkezinde Hürriyet, Şafak ve Yeni mahallelerinde çok sayıda cadde ve sokakta da elektrik kesintisi uygulanacak.

Sultandağı ve Dereçine’de Kesinti

Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Kasabası'nda da 09.00-17.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek.

Kesintiden Atatürk, Camikebir ve Kavaklı mahallelerinin belirli bölümleri etkilenecek. Atatürk Mahallesi'nde Kayran, Kirazlı, Şose, Fabrika ve Yeni; Camikebir Mahallesi'nde Şehit Fahri Pınar, Şose-2, Bilgin, Çamözü, Dağ, Eski Maşat, Hacıabdullah, Hamam, Karakuzu, Pınar ve Şehit Deniz Astsubay Çavuş Bilge İlhan bölgelerinde kesinti uygulanacak.

Cumhuriyet Mahallesi'nde ise Anıt ve Okul-1 bölgeleri kesintiden etkilenecek.

OEDAŞ, planlı kesintilerin belirtilen çalışma programlarına bağlı olarak uygulanacağını bildirirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kesinti saatlerini dikkate almaları önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ