CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur’da yapılması planlanan yeni stat projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda eleştirdi. Akbulut, projeyi “müjde değil hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi.
TBMM kürsüsünden konuşan Akbulut, mevcut stadın yıkılarak yerine 4 bin kişilik yeni bir stat yapılmasının planlandığını belirtti. İktidarın projeyi “müjde” olarak sunduğunu ifade eden Akbulut, bu yaklaşımı sert sözlerle eleştirdi.
Akbulut, Burdur ile Isparta arasında yapılan stat yatırımı kıyaslamasına dikkat çekerek, Isparta’ya planlanan 15 bin kişilik stat üzerinden hükümete yüklendi. “Isparta’ya yapılacağa bak, Burdur’umuza yapılacağa bak… Bir de çıkmış utanmadan müjde diyor. Kimse Burdur’umuzla dalga geçemez” dedi.
Burdur halkının beklentisinin daha kapsamlı ve modern bir spor kompleksi olduğunu vurgulayan Akbulut, mevcut stadın yerine benzer ölçekte bir tesis yapılmasının yeterli olmayacağını savundu. Yeni projenin kentin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Akbulut, daha nitelikli ve geniş kapsamlı bir yatırım talep etti.
Akbulut’un TBMM’deki konuşmasında Isparta örneğini öne çıkarması dikkat çekerken, bölgesel yatırım dengesine yönelik tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.





