Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Öğrencilerin pankartları dikkat çekti.
Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen üç törende öğretmen adayları kep attı. Saat 16.00’da gerçekleştirilen törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erkol, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi̇ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Güngör ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören; Fen Bilgisi Öğretmenliği dönem birincisi Hatice Kübra Özen, Yabancı Diller Eğitimi dönem birincisi Damla Şen, Eğitim Fakültesi dönem birincisi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği dönem birincisi Abdülkadir Eriş’in mezuniyet konuşmaları ile devam etti.
“YOLCULUĞUN TAÇLANDIĞI ÇOK ÖZEL BİR GÜN”
Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Güngör, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü olarak ilk mezunları geleceğe uğurladıklarını ifade etti: “Bu sadece bir mezuniyet töreni değil; aynı zamanda dört yıl boyunca emekle, özveriyle ve inançla örülmüş bir yolculuğun taçlandığı çok özel bir gündür. Yeni kurulan bir bölüm olarak, bu yola büyük bir sorumlulukla çıktık. Sadece üç öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi ve bir araştırma görevlisiyle kurduğumuz küçük ama güçlü akademik ailemiz, kısa sürede büyük başarılara imza atmaya başladı.”
“EĞİTİM HAYATINIZ DİPLOMA İLE TAÇLANACAK”
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi̇ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak ise 4 yıl boyunca emek verilen İngilizce, Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü öğrencilerinin mezun olduğunu ve bu ayrılışın, hüzünle karışık bir gurur verdiğini belirtti. Kıvrak, “Kıymetli öğrencilerimiz, eğitim hayatınızı bugün alacağınız diploma ile taçlanacak ve öğretmen olacaksınız. Bugüne kadar birçok diploma aldınız ve bu diplomalar bugün buraya gelmenize vesile oldu. Bugün alacağınız diploma ise hayat boyu size arkadaşlık edecek ve size yol gösterecektir. Eğitim hayatınızda bugün bu tören ile nihayet bulsa da öğrenme hayatınız bir ömür boyu devam edecektir” ifadelerini kullandı.
“TERCİHLERİ DOĞRU YAPMAK GEREKİYOR”
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise yılların çabuk geçtiğini ifade ederek “4 yıl önce buraya geldiğinizde bir an önce okulu bitirmek istiyordunuz, işte bitti. Yıllar çabuk geçiyor; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite derken 4 çarpı 4’ten mezun oluyorsunuz. Yıllar hızla akıp gitmekte önemli olan bu yıllarda heybenizde neler biriktirdiğiniz” dedi. İnsanın hayatını tercihlerinin şekillendirdiğini belirten Peker, “İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında bu tercihlerde daha çok aileler etkili oluyor. Sonra ailenizle birlikte tercihte bulunarak üniversiteye geliyorsunuz. Bu tercihler sadece sınav tercihlerinden ibaret değil. İnsan hayatı boyunca doğru ile yanlış arasında, iyi ve kötü arasında, güzel ile çirkin arasında, faydalı ve zararlı arasında, adalet ile zulüm arasında sürekli tercihler yapıyor. Doğrunun, iyinin, güzel ve faydalı olanın adaletin tercih edilmediği durumlarda insanın karşısına sorunlar çıkıyor. İşte bu sorunlarla karşılaşmamak için tercihleri doğru yapmak gerekiyor” diye konuştu.
“MATEMATİK BİTTİ, ŞİMDİ GERÇEK PROBLEMLER BAŞLIYOR”
Öğrencilerin açtıkları pankartlar dikkat çekti. “Matematik bitti, şimdi gerçek problemler başlıyor”, “Siz çocukları yaşatın, biz okuturuz”, “Bizler ‘Passive Voice” öğretiriz ama sizin sesiniz ‘Active’ olsun”, “Zor günleri atlattık, sırada daha zor günler var”, “Periyodik tablonun en parlak elementi: Biz!” sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahneye çıkan öğrenciler, herkesi selamladı. Konuşmaların ardından tören mezun öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve kep atmasıyla sona erdi.