Yurttan

Anayasa Mahkemesi İtirazı Reddetti: Kadınlara 300 Gün Engel!

Türkiye’de boşanmanın ardından erkekler hemen evlenebilirken, kadınlar Türk Medeni Kanunu’nun 132. maddesi gereği 300 gün beklemek zorunda kalıyor.

Abone Ol

Türkiye’de boşanmanın ardından erkekler hemen evlenebilirken, kadınlar Türk Medeni Kanunu’nun 132. maddesi gereği 300 gün beklemek zorunda kalıyor. Bu uygulamanın kadın-erkek eşitsizliği yarattığı gerekçesiyle İstanbul’daki bir aile mahkemesi, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Yüksek Mahkeme, başvuruyu bugün oyçokluğuyla reddetti. Kararda, boşanma sonrası doğabilecek bir çocuğun soybağının tespiti için bu sürenin gerekli olduğu gerekçesi öne çıktı.

Böylece kadınların 300 günlük bekleme zorunluluğu devam ederken, erkekler için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.