Antalya’da 29 Ekim 2025 Çarşamba günü, şehir genelinde yapılacak planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde uzun süreli elektrik kesintisi yaşanacak. Elektrik dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre, kesintiler sabah 09.00’da başlayacak ve yaklaşık 6 saat sürecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji, kademeli olarak yeniden verilecek.

Muratpaşa: 09.00 - 15.00 saatleri arasında Varlık, Kızıltoprak, Dutlubahçe, Yenigün ve çevre mahallelerde elektrik kesintisi olacak. Kesinti, hat bakımı, trafo kontrolü ve altyapı yenileme çalışmalarından kaynaklanıyor.

Kepez: Altınova, Sütçüler, Yenidoğan, Habipler, Kültür ve Baraj mahalleleri ile Şehit Kubilay Caddesi’nde 09.00 - 15.00 saatleri arasında enerji kesintisi uygulanacak. Kesinti, enerji nakil hatlarının bakımı ve trafo güçlendirme işlemleri kapsamında planlandı.

Konyaaltı: Liman, Gürsu, Uncalı, Hurma ve Altınkum mahallelerinde aynı saatler arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Hat bakımı ve trafo yenileme çalışmaları, kıyı hattındaki enerji sistemlerinin modernizasyonu için yapılacak.

Aksu: Altıntaş, Kemerağzı, Kundu, Pınarlı ve Güzelyurt mahallelerinde planlı kesinti uygulanacak. Hat yenileme, direk değişimi ve trafo bakımı çalışmaları, bölgedeki enerji kalitesini artırmayı hedefliyor.

Serik: Belek, Kadriye, Çandır, Akçaalan ve Kökez mahallelerinde elektrik geçici olarak kesilecek. Kesinti, enerji hatlarında bakım, bağlantı yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları nedeniyle gerçekleştiriliyor.

Döşemealtı: Yeniköy, Bahçeyaka, Nebiler, Çıplaklı ve Altınkale mahallelerinde 09.00 - 15.00 saatleri arasında enerji kesintisi uygulanacak. Elektrik direklerinin değişimi ve hat güçlendirme çalışmaları bu kesintiye neden olacak.

Elektrik dağıtım şirketi, vatandaşların kesinti süresince elektronik cihazlarını fişten çekmelerini, buzdolabı kapaklarını kapalı tutmalarını ve gıda ürünlerinin korunmasına dikkat etmelerini tavsiye etti. Kesintilerin tamamlanmasının ardından enerji akışı kademeli olarak normale dönecek.

Kaynak: Haber Merkezi