Antalya’da son yıllarda ziyaretçi sayısı hızla artan ve dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük yeraltı gölü mağarası olarak bilinen Altınbeşik Mağarası, tadilat çalışmaları nedeniyle geçici süreyle ziyarete kapatıldı. Milli Parklar bünyesinde yer alan mağaranın işletmesi bir süredir İbradı Belediyesi tarafından yürütülüyor.
Traverten yapıları, sarkıtları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Altınbeşik Mağarası’nın 24 Kasım 2025 itibarıyla kapatıldığı, İbradı Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, “24 Kasım 2025 tarihinden itibaren tadilat nedeniyle geçici süreyle kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, alınan kararın mağaranın güvenliğini artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek amacıyla uygulandığını belirtti. Tadilat çalışmalarının ne kadar süreceğine ilişkin net bir tarih paylaşılmazken, düzenlemelerin tamamlanmasının ardından mağaranın yeniden ziyaretçilere açılacağı bildirildi.





