Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi yakalandı. Milyonlarca liralık vurgun yapan şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 1 şüpheli serbest bırakıldı, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Operasyonda, yaklaşık 800 bin TL değerindeki bir araca ve şüphelilerin banka hesaplarındaki 940 bin 782 TL’ye el konuldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran M.A. ve eşi H.A., tanımadıkları bir kişi tarafından telefonla arandıklarını ve arayan şahsın kendisini polis olarak tanıttığını belirtti. Şüphelilerin baskı ve yönlendirmeleriyle Kumluca ilçesinde bulunan iki dairelerini sattıklarını ifade eden müştekiler, elde ettikleri paranın bir kısmını, evlerinde bulunan 235 gram külçe altın ile 8 adet çeyrek altınla birlikte ikametlerine gelen şahsa elden teslim ettiklerini, kalan kısmını ise verilen banka hesaplarına gönderdiklerini söyledi. Dolandırıcılık olayında yaklaşık 10 milyon TL’lik para ve ziynet eşyasının el değiştirdiği bildirildi.

İhbar üzerine başlatılan projeli çalışmada, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaat eden A.B. isimli bir başka vatandaşın da kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığı ve verilen hesaplara 110 bin TL gönderdiği belirlendi. Yapılan incelemelerde her iki olayın da aynı şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Antalya merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 12 cep telefonu ve 12 SIM karta el konulurken, suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 800 bin TL değerindeki bir araç ile şüphelilere ait banka hesaplarındaki 940 bin 782 TL’ye bloke konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ