Antalya’daki bir ortaokulda veliler, çocukları için yeni sıra almak amacıyla kişi başı 2 bin 250 TL toplandığını öğrenince büyük tepki gösterdi. Velilerin çoğu, bu uygulamaya itiraz ettiğini dile getirdi.
Eğitim camiasında ve sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin birçok veli, “Peki sıra almak için ekstra ücret ödeyeceksek devletin varlığı ne anlama geliyor?” şeklinde tepkilerini dile getirdi. Bazı veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tür uygulamalardan haberdar olup olmadığını da sorguladı.
Öte yandan, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda özellikle çocuğunu özel okula gönderen Milli Eğitim Bakanı’na atıfta bulunularak, “Bakan’ın bu uygulamalardan haberi var mı?” sorusu gündeme taşındı.
Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, veliler uygulamanın durdurulması ve şeffaf bir inceleme yapılması talebinde bulunuyor.