Futbolun en prestijli ödüllerinden Ballon d’Or, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Yılın en iyisi ödülü, Paris Saint-Germain’in Fransız kanat oyuncusu Ousmane Dembele’ye verildi.

28 yaşındaki Dembele, geride bıraktığımız sezonda PSG formasıyla 56 maça çıktı ve 35 gol, 12 asistlik olağanüstü bir performans sergiledi. Takımıyla birlikte Ligue 1, Fransa Kupası, Lig Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa’yı kazanarak 5 kupa birden kaldıran Dembele, bu başarısıyla Ballon d’Or’u hak eden isim oldu.

Kadın futbolunda yılın en iyisi ödülü ise Barcelona forması giyen İspanyol orta saha oyuncusu Aitana Bonmati’nin oldu. Bonmati, kulüp ve milli takım düzeyinde gösterdiği üstün performansla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Teknik direktör kategorisinde ise Paris Saint-Germain’in çalıştırıcısı Luis Enrique ödüle layık görüldü. İspanyol teknik adam, takımını kazandığı 5 kupa ile zirveye taşıyarak ödülün en güçlü adayı olduğunu kanıtladı.

Gecede ayrıca geleceğin yıldızlarına verilen Kopa Trophy de sahibini buldu. Barcelona’nın genç yeteneği Lamine Yamal, üst üste ikinci kez bu ödülün sahibi oldu. Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız ise yılın en iyi 5. genç oyuncusu seçilerek Türk futbolu adına büyük gurur yaşattı.

Ballon d’Or töreni, hem futbolun bugünkü yıldızlarını hem de geleceğin parlayan isimlerini onurlandırarak unutulmaz anlara sahne oldu. Paris’teki bu gece, Ousmane Dembele’nin kariyerinin en özel anlarından biri olarak tarihe geçti.

Kaynak: Haber Merkezi