Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Muharrem ayı dolayısıyla Isparta Cem ve Kültür Evi tarafından düzenlenen aşure programına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Cem ve Kültür Evi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Isparta Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Erin ile Başkan Başdeğirmen, programa katılan vatandaşlarla sohbet ederek Muharrem ayının birlik ve beraberlik mesajlarına dikkat çekti.

Programda konuşan Isparta Cem ve Kültür Evi Başkanı Sabriye Aydın, aşure etkinliğinin barış, kardeşlik ve hoşgörü duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Muharrem ayının kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirten Aydın, “Önemli olan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da dik duruşudur. Biz 12 gün yasımızı tutarız. 12'inci günün sonunda kardeşlik, hoşgörü ve sevgi için birlikte aşure yemeği düzenleriz. Muharrem ayı bizim için en önemli aylardan biridir. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize güzel günler diliyoruz. Hepimiz kardeşiz, ayrımız gayrımız yoktur. Tüm canlarımızı kucaklıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, yapılan duaların ardından katılımcılara aşure ikram edilmesiyle sona erdi. Programda, Muharrem ayının manevi iklimi içerisinde birlik, beraberlik, dayanışma ve toplumsal kardeşlik mesajları ön plana çıktı.





