Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘Milletle Bütünleşen Belediyecilik’ ilkesi kapsamında düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı çerçevesinde Akkent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Mahalle girişinde vatandaşların ve özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Başdeğirmen, şehre kazandırdığı hizmet ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi, yeni projelerini anlattı. Programa; İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Gündüz, belediye meclis üyeleri ve partililer de katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Akkent Mahallesi Muhtarı Murat Adnan Ünal, mahalleye kazandırılan kapalı pazaryeri nedeniyle Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. Ünal, “Kapalı pazaryerimiz sadece bir alışveriş alanı değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın ve esnafımızın bir araya geldiği düzenli bir buluşma noktasıdır. Bu güzel eseri mahallemize kazandıran başta Sayın Başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Sorular Yanıtlandı, Talepler Dinlendi
Program boyunca vatandaşlar tek tek söz alarak taleplerini, sorunlarını ve önerilerini Başkan Başdeğirmen’e iletti. Mahallede mezarlık alanının bulunmaması, bisiklet ve yürüyüş yolu ihtiyacı gibi konular gündeme gelirken, Başkan Başdeğirmen ilgili daire müdürlerine gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
Yatalak ve bakıma muhtaç hastalarla ilgili desteklerinden dolayı Isparta Belediyesi’ne teşekkür eden bir vatandaş ise, “Annem yanımda vefat etti. Gaziantepliyiz. Cenaze işlemlerinin tüm masrafını Isparta Belediyesi üstlendi. Allah razı olsun” dedi. Başkan Başdeğirmen ise, “Bizim görevimiz vatandaşlarımızın iyi ve zor günlerinde yanlarında olmak. Mutluluğu da hüznü de paylaşmak” ifadelerini kullandı.
Doğalgaz Kullanımı da Gündemdeydi
Toplantıda merkezi sistem doğalgazdan bireysel kullanıma geçmek isteyen vatandaşlar da görüşlerini paylaştı. Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, kat mülkiyeti kanunu gereği tüm daire sahiplerinin onayı gerektiğini, ancak yüzde 100 imzaya ulaşılamadığı için geçişin mümkün olamadığını açıkladı.
Bir diğer vatandaş ise, mahallelerine yapılan hizmetler için teşekkür ederek, “Başkanım bize her şeyi dolu dolu yaşatıyorsunuz. Biz hep sizden bir şeyler istedik. Sizin bizden bir isteğiniz varsa Akkent Mahallesi olarak hazırız” dedi. Başkan Başdeğirmen ise, “Sizler gerekeni yaptığınız için ben buradayım” yanıtını verdi.
Çocukların Talepleri de Dikkate Alındı
Programın sonunda çocuklar da mikrofonu alarak taleplerini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, çocukların istekleriyle bizzat ilgileneceğini belirtti.