Senem Ok / Isparta Belediyesi’nin Aralık ayı son meclis toplantısında, rezerv yapı alanlarında yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Başkan Şükrü Başdeğirmen’e ve encümene geniş kapsamlı yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Muhalefet bilgilendirme sürecinin yetersiz olduğunu savunurken, Başdeğirmen “Bu kararları alacak kapasitedeyiz; süreç devletle devlet arasında yürütülen bir protokoldür” dedi.

Isparta Belediyesi Aralık ayı son meclis toplantısı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda kentsel dönüşüm sürecini doğrudan etkileyecek önemli bir gündem maddesi ele alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen bölgelerde yürütülecek çalışmalar kapsamında; TOKİ ve ilgili kurumlarla yapılacak protokoller için arsa–arazi takası, devir, mahsuplaşma, alım ve satış gibi işlemleri yürütmek üzere Başkan Başdeğirmen’e ve encümene yetki verilmesi görüşüldü.Gündem maddesinin komisyonca Onur Demirel ve Fehmi Gezer’in reddine karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

İkna olmadık
Konuya İlişkin söz alan CHP grup sözcüsü Mehmet Büyüktuncer, izah edilen hususlara ikna olmadıklarını ifade etti. Büyüktuncer,” Bu rezer valandılarla ilgili geçtiğimiz pazartesi günü biliyorsunuz sizden bir bilgi mayetin de bir şey sormuştuk.Fakat burada pazartesi gün anlatmış olduğunuz kule öne otabı alanlarında yapılacak olan rezer valandılarla ilgili bahsetmiştiniz.Burada açık olarak izah edilen şeylere biz ikna olmadık işin gerçekleri ve bu burada yapılacak olan çalışmalarla ilgilibiz bütün siyasi partilerden oluşan ayrı yeten ıspartada bulunan odalarla birlikte bir komisyon kurulup daha kapsamlı bir programın ortaya çıkmasını istiyoruz.”

Devletle devlet arasında olan protokoldür bu
Başkan Başdeğirmen’de cevap olarak, belediye olarak bu tür kararları alabilecek kapasitede olduklarını dile getirdi Başdeğirmen,“Belediye olarak komisyonlarımız ve imarımız bu tür şeyleri karar verebilecek kapasitededir. Yaptığımız çalışmanın doğru olduğunu inanmasak biz bunları meclis toplantılarına getirmeyiz. Onun için burada bizim devletle devletin arasında olan bir protokoldür bu şahsi, herhangi bir şey yoktur. Devletin malıyla devletin malını birbirine karıştırarak topluma faydalı olmaya çalışırız hepsi budur.”

Muhabir: Senem Ok