Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısında, İstiklal Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi binasının, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne 15 yıllığına bedelsiz tahsisi görüşüldü.

Toplantıda gündemin 8. maddesi kapsamında görüşülen tahsis konusuna ilişkin konuşan Başkan Başdeğirmen, Isparta’da Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.Başdeğirmen, “Değerli arkadaşlar, bu kütüphaneyi mutlaka gezmenizi istiyorum. Türkiye’de tek örneği olmayan bir şeyi biz Isparta’da yaptık. Bebek Kütüphanemizin tefrişatı tamamlanmak üzere, çevre düzenlemeleri de bitmek üzere. Kısa bir süre içerisinde hizmete açacağız. Elbette yapımını biz üstlendik ancak buranın, alanında yetkin ve eğitimli personellerle hizmet verebilmesi için Kültür Müdürlüğü’ne devredilmesi gerekiyor” dedi.

Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin 0-12 yaş arası çocuklara hitap edecek şekilde planlandığını ifade eden Başdeğirmen, “Bir yaşındaki, hatta 6 aylık bebeklerin dahi gelebileceği bir ortam oluşturduk. Ailelerin de zaman geçirebileceği alanlar hazırladık. Bazen ‘bebek kütüphanede ne yapacak?’ diye soruluyor. Ancak bilim insanları diyor ki, bebekler anne karnında öğrenmeye başlar. Öğrenmeye bu kadar açık bir dönemde onlara uygun ortam sağlamak çok önemli. Biz de Isparta’da bunu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Başdeğirmen, tahsis yetkisinin daha önce meclis tarafından verilmiş olduğunu hatırlatarak, “Aslında bu yetkiyi meclis olarak daha önce vermiştik. Ancak yapım süreci uzayınca bakanlık yeniden talepte bulundu. Bu nedenle konu tekrar meclis gündemine geldi” diye konuştu.

Muhabir: SÜLEYMAN KEPEKÇİ