Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 22°C
Az Bulutlu
Isparta
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Başkan Günaydın Tarım Fuarını Gezdi

Başkan Günaydın Tarım Fuarını Gezdi
5 Kasım 2018 21:59
A+
A-

 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 14.’sü düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Hayvancılık Fuarını gezdi. Burada işletme sahipleri ile alışveriş için gelen vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fuarların bir ilin, bir ülkenin kalkınmasıyla direkt alakalı olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beraberinde MHP İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclisi üyeleri ile birlikte, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 14.’sü düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Hayvancılık Fuarını ziyaret etti. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra bu şehrin ticari hayatından da sorumlu olduklarını ve ticari hayatı canlandırmak zorunda olduklarından bahseden Başkan Günaydın, fuarların bunun için birinci derecede önemli olduğuna değindi.

Belediye olarak şehrin ticari hayatının canlandırılması, esnafın moralinin yüksek tutulması ve alışverişin canlandırılması amacıyla bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Günaydın, geçen sene Kunduracılar Sitesi esnafına yönelik gerçekleştirdikleri indirim günlerinin şu anda Tarihi Üzüm Pazarı esnafı için de düzenlendiğini dile getirdi.

Yine fuarların bir ilin, bir ülkenin kalkınmasıyla alakalı olduğundan bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fuarcılığın bazı evrimleri vardır. Bir fuar 40 yılda amacına ulaşır. Nürnberg, Frankfurt fuarlarına bakın her birinin mazisi 60-70 yıldır. Şimdi dünya oraya gidiyor. Biz niye başlamayalım, ilk adım önemli adımdır. İlk adımı attık, Gökkubbe bu adıma vesile oldu. Bundan sonra meydanı da genişletiyoruz, bir sonraki fuara burası 35 değil 55 dönüme çıkmış oluyor. Birkaç sene daha Gökkubbe bizi idare edecek. Normal fuarlar burada yapılacak, Türkiye’yi dünyayı temsil edecek fuarlar ise bir km uzunluğundaki yeni fuar alanında devam edecek. Isparta’nın nüfusu ve geliri de çok yüksek seviyede olacak. Isparta’da fakir yardıma muhtaç insan kalmayacak, bunu hedefliyorum”

Fuarın geçen seneye oranla bu sene daha iyi olduğunu da söyleyen Başkan Günaydın, “Kaliteli fidan üretimini Isparta’mızın köyleri yapıyor. 500 bine yakın fidan üreten firmalar şu anda bu fuarda. Geçen yıla oranla bu fidanlar yurt dışına da ihraç edilir hale getirilmiş. Isparta’da tarım farklı bir boyuta ulaşıyor. Yerli üretim iş makineleri de yapılıyor. Tarım fuarında dış mekanda kullanılıyor ancak artık bu da yetmez hale geldi. Bizde bundan memnun oluyoruz. Burayı Isparta, Burdur birleşerek daha da büyük fuarlar yapılmalı ve bunun yapısal durumunu da Isparta Belediyemiz çözecek. Ulusal ve uluslararası fuarlar yapmamız gerekiyor. Fuarlar bir markadır, gelişimdir ve şehirlerin ilerlemesinde payı yüksektir. Gökkubbe 26 metre yüksekliğinde 100 metre çapında bir yapıdır. ‘niye yapıyor’ diyorlardı, biz burayı yapmasaydık bu fuar bu kadar da belki de ilerlemeyecekti. İnsanlar fuar zamanında güzel bir yerde kendisini anlatabileceğini, tanıtımını yapabileceğini düşünüyor. Bu düşünceyi Gökkubbe şu anda sağlıyor. Gül Fuarını ilk defa bu bina altında yapmıştık. Bu bina kullanılacak elbette ama bir km uzunluğunda 100 metre genişliğinde yeni bir fuar alanı yapacağız. Yeri hazır. Hantal binalar değil, suyun aktığı gibi projeler hazırlıyoruz. Esnaflarımızın düşüncelerini de alıyorum. Dünyanın gül fuarının merkezi Isparta olacak. Hem tarım, hem hayvancılıkta ileri düzeye ulaşılacak. Biz hazırlanıyoruz. Isparta’nın geleceği tarımın yanında hayvancılıkta da parlak olacaktır. Gülcülükte dünya merkezi burası olacaktır. Dünyadaki fuarların merkezi böyle ufaktan başlamış ve yol almıştır. Umduğum şeyler oluyor. Isparta’mız fuar bakımından marka olacaktır. Yalnız marka Türkiye değil, arzum umudum dünya markası olmasıdır” dedi.

Fuara katılım gösteren firma sahipleri de Gökkubbe’nin fuar için çok kullanışlı bir yer olduğunu dile getirdiler. Firma sahipleri, “Çok güzel yapılmış bir ortam. Çok güzel bir fuar merkezi. Daha önceki yıllarda Süleyman Demirel Kongre Merkezinde yapılıyordu orada bu kadar derli toplu değildi. Burası çok derli toplu bir sistem kurulmuş. Müşterilerimiz geldiğinde Gökkubbe’de her şeyi bulabiliyor. Gökkubbe’ye Isparta başta olmak üzere bölgeden binlerce kişi geliyor, çok rahat bir ortamda istediği her ürünü inceleme, alma şansına sahip oluyor. Bu da biz firma sahipleri için oldukça faydalı. Bunu da Gökkubbe’ye borçluyuz. Diğer illerdeki fuarlara da katılıyoruz, diğer illere göre de gerek yapısal gerekse ticari olarak işlerimiz Isparta’da çok daha iyi oluyor. Isparta’da güzel bir canlılık var. Isparta için gayet güzel. Değişik bir ahengi var. Gökkubbe yapısal anlamda dört dörtlük. Kim yaptıysa, kimin emeği geçtiyse herkese çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de fuarları geziyoruz, böyle bir yapısal yer yok. Isparta’ya yakışır bir fuar alanı. Akustiği iyi. Otopark alanları çok güzel, samimi sıcak bir ortam oluyor. Kişiler istediğine rahatça ulaşabiliyor” görüşlerinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.