Siyah-beyazlı ekipte milli ara sonrasında yoğun bir gündem başlıyor. Samsunspor karşılaşmasına hazırlanan Beşiktaş, bir yandan devre arası için transfer planlamasını yürütürken diğer yandan takımdan ayrılması düşünülen oyuncularla ilgili kararlar netleşmeye başladı. Bu sezon kadroya katılan bazı isimlerle yolların ayrılması gündemde.

Beşiktaş, uzun süredir kiralık oyunculardan beklediği verimi bulmakta zorlanıyordu ancak bu sezon tablo tamamen değişti. Yapılan doğru transfer hamleleri sayesinde siyah-beyazlılarda kiralık futbolcular hücum hattına ciddi katkı verdi. Lig boyunca atılan 21 golün büyük bölümünde kiralık isimlerin imzası bulunuyor. Tammy Abraham, Cengiz Ünder, El Bilal Toure, Jota Silva ve Orkun Kökçü takımın skor gücüne damga vururken oyunun temposunu da yukarı taşıdı.

Roma’dan kiralanan ve sezon sonu zorunlu satın alma maddesi devreye girecek olan Tammy Abraham, 5 gol ve 1 asistle takımın en skorer ismi olmayı başardı. Fenerbahçe’de gözden düşen Cengiz Ünder ise Beşiktaş formasıyla adeta yeniden doğdu ve 3 gol, 1 asistlik performansıyla öne çıktı. Atalanta’dan gelen El Bilal Toure de 2 gol ve 2 asistle dikkat çekerken, Nottingham Forest’tan kiralanan Jota Silva hücuma 2 golle destek verdi. Benfica’dan transfer edilen Orkun Kökçü ise oyun kurulumundaki paslarıyla takımı yönlendirdi ve 2 asist yaptı.

Kiralık isimler arasında beklentilerin altında kalan tek oyuncu ise David Jurasek oldu. Çek sol bekin performansı hem teknik heyetin hem de yönetimin beklentilerini karşılamadı. Bu nedenle Jurasek’in Beşiktaş kariyerinin devre arasında sona ermesi bekleniyor. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın kadroda düşünmediği oyuncunun, yönetime yapılacak değerlendirmenin ardından kendisine kulüp bulmasının isteneceği belirtiliyor. Aynı bölgede forma giyen Rıdvan Yılmaz’ın da performansının yeterli bulunmaması, sol bek transferi ihtiyacını artırmış durumda. Yönetim devre arası için bu pozisyona yeni bir takviye yapmak amacıyla temaslara hazırlanıyor.

Beşiktaş’ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Cengiz Ünder ise sergilediği performansla takdir toplamayı sürdürüyor. Antalyaspor maçında Djalo’ya yaptığı asistle skor katkısını artıran tecrübeli oyuncunun 6 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bulunsa da bu şartın kullanılması için acele edilmeyeceği ifade ediliyor. Yönetim, oyuncunun sezon genelindeki performansını değerlendirdikten sonra karar vermeyi planlıyor.

Siyah-beyazlı ekipte devre arası öncesi hem ayrılık hem de transfer trafiği şekillenmeye başlarken, özellikle sol bek konusunda önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi