Beşiktaş'ta Portekizli futbolcu Rafa Silva’nın performansındaki dalgalanmalar yönetimi harekete geçirdi. Başkan Serdal Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın, yıldız ismi yeniden kazandırmak için yoğun çaba gösteriyor. Zaman zaman etkileyici bir performans sergileyip gol ve asistlerle öne çıkan, ancak birçok maçta adeta sahada kaybolan Rafa Silva’nın istikrarsızlığı, siyah-beyazlılarda endişe yaratıyor.

Kariyeri boyunca Beşiktaş’a transfer olana kadar Portekiz dışına çıkmayan ve son dört yıldır davranışları nedeniyle milli takıma çağrılmayan 32 yaşındaki futbolcu hakkında dikkat çekici bilgilere ulaşıldı. Daha önce Giovanni van Bronckhorst, Serdar Topraktepe ve Ole Gunnar Solskjaer’in oyuncu hakkında yönetime raporlar sunduğu ancak herhangi bir adım atılmadığı belirtildi.

Teknik direktör Sergen Yalçın, futbol komitesi üyeleri Kaan Kasacı, Mehmet Aydoğdu ve Murat Kılıç ile birlikte başkan Serdal Adalı, Rafa Silva’yı takıma yeniden kazandırmak için çabalıyor. Ancak şu ana kadar somut bir gelişme sağlanamadı.

Yönetimlere daha önce iletilen ve son günlerde yeniden gündeme gelen raporlarda, Portekizli futbolcunun durumuna ilişkin şu detaylar öne çıktı:

  1. Sözleşmesinde kulüp dahil hiçbir medya organına röportaj vermeme maddesi bulunuyor.

  2. Portekiz dışında hiç yaşamamış ve ailesi dışında sosyal çevresi yok.

  3. İstanbul’a transferi öncesinde sosyal yaşantısı ve adaptasyon süreciyle ilgili inceleme yapılmamış.

  4. Kasımpaşa maçı öncesinde sakat olmadığı halde kadroda yer almak istememiş.

  5. Kayserispor maçında üç golle öne çıkmasına rağmen Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerinde etkisiz kaldı.

  6. Beşiktaş’a geldiğinden bu yana çeşitli sağlık sorunları yaşıyor. Ancak aldığı maaşın bir kısmını kulüp personeline paylaştırması olumlu bir davranış olarak görülüyor.

  7. Takım arkadaşlarıyla iletişimi oldukça zayıf. Oyuncuların samimi tavırlarına rağmen kendisini geri çekiyor ve selamlaşmalardan kaçınıyor.

Ayrıca Silva’nın en yakın dostu olarak bilinen Joao Mario’nun takımdan ayrılmasına hâlâ tepkili olduğu, Orkun Kökçü ile de saha içinde mesafeli bir ilişki sürdürdüğü ifade ediliyor.

Transfer sürecinde eski başkan Hüseyin Yücel’e salon çalışmalarına katılmayacağını söylediği ve bunu sözleşmesine yazdırdığı da ortaya çıktı. Ayrıca Giovanni van Bronckhorst, Ole c ve Serdar Topraktepe yönetimindeki antrenmanlarda zaman zaman keyfi davranışlar sergilediği, moralinin yerinde olduğu dönemlerde ise antrenmanlarda göz kamaştıran bir performans ortaya koyduğu bildirildi.

Ancak bazı idmanlarda isteksiz tavırlarıyla takım arkadaşlarına olumsuz enerji yaydığı da raporlarda yer aldı. Yönetim, tüm bu olumsuzluklara rağmen yıldız futbolcuyu yeniden kazanmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi