Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 13°C
Yağmurlu
Isparta
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 23°C

Bülent Parlak neden öldü? Bülent Parlak kimdir ve nereli?

Bülent Parlak neden öldü? Bülent Parlak kimdir ve nereli?
19 Nisan 2022 16:26
A+
A-

Gündemin önemli başlıkları arasında yer alan Bülent Parlak’ın hayatını kaybetmesi sonrası bir çok kişi detaylı araştırma yapıyor. Peki Bülent Parlak neden öldü?

İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, şair ve yazar Bülent Parlak Hakk’ın rahmetine kavuştu. Usta edebiyatçı Bülent Parlak hakkında merak edilip sıkça araştırılan Bülent Parlak neden öldü? Bülent Parlak kimdir, nereli?

BÜLENT PARLAK NEDEN ÖLDÜ?

İzdiham” isimli kültür, sanat ve edebiyat dergisinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni olan Bülent Parlak geçirdiği kalp krizi nedeni ile vefat etti.

BÜLENT PARLAK KİMDİR, NERELİ?

Malatya’da sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi. Şairin dört ağabeyi, üç tane de ablası vardır. Babası İşçi Sendikası Malatya Şube Başkanıydı. Önce Türkiye Komünist Partisi’nde sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yaptı. Şair, 6 yaşında babasını; 19 yaşında da annesini kaybetti.

Parlak, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Malatya’nın Konak beldesinde okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazandı ve burada bir sene okudu. Gittiği okulları birincilikle bitiren şair, maddi yetersizliklerden ötürü İletişim Fakültesi’ni bırakmak zorunda kaldı. Sonraki senelerde tekrar üniversite sınavına girerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazandı. Fakat evli ve bir çocuk babası olduğu için İstanbul’da çalışmak ve Samsun’a gidip gelmek epey zor olmuştu. Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilik hayatı 7 sene sürdü ve mezun oldu.

Şiir yazmaya ilkokul yıllarında başladı. Üniversiteyi bitirene dek şiire sıcak bakmayan Parlak, yıllar sonra ilkokul öğretmeninin teşviki ve sitemiyle yeniden şiirler yazmaya başladı. Bir adisyonun üstüne karaladığı şiirini, Dergâh dergisine gönderdi. Mustafa Kutlu tarafından desteklenen şairin, 2005’ten itibaren ilk şiiri ve sonraki zamanlarda kaleme aldığı birden çok şiiri Dergâh’ta yayımlandı.

Parlak, 2007’de izdiham.com adresiyle bir edebiyat portalı açtı. Türk ve Dünya edebiyatından metinlerin, edebî yazıların, hikâye ve denemelerin yayımlandığı bu portal, sonraki zamanlarda bir dergiye dönüştü. Şair, İzdiham adlı kültür-sanat-edebiyat dergisinin kurucusu ve genel yayın yönetmenidir. İzdiham dergisi 2008’den itibaren matbu olarak “Hepimiz Ölecek Yaştayız.”, “Kıyamet kopma ihtimaline karşı abonelik faaliyeti yoktur.” gibi pek çok dikkat çekici sloganla basılmaya başladı. İçeriği ve mizanpajı ile oldukça sevilen dergi, orijinal kapak yazılarıyla en çok okunan dergiler arasında yer almaktadır. Derginin ilk sayısındaki kapakta “Yaşamak sağlığa zararlıdır.” yazmaktadır. Sonraki sayıların kapak ve içerikleri ise oldukça ilgi çekici ve birbirinden sürükleyici konular içermektedir. İzdiham Yayınları pek çok gence hikâye, deneme ve şiirlerini yayımlama fırsatı vermiş, bu yönüyle bir edebiyat okulu misyonu üstlenmiştir. İzdiham Yayınlarından ilk kitabını çıkaran genç kalemler, kalem mahsüllerini dergi sayesinde yayımlamış ve bir kitapta bir araya getirme fırsatı yakalamıştır.

Şair 2010 senesinde, o zamana kadar Dergâh dergisinde yayımladığı şiirlerini, Sevgili Huzursuzluğum adlı şiir kitabında bir araya getirdi. 2012’de babasına ithafen yazdığı Yalnızlığın İcadı adlı deneme kitabını, 2014’te Ricakeş, 2018’de Her Şey İçin Çok Geç adlı şiir kitaplarını çıkardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.