Bursa’da yaşayan Ispartalıları bir araya getiren buluşma öncesinde ateşler yakıldı. Program öncesi hazırlıklar sürerken, hemşehrilerin bir araya geleceği etkinliğin başlaması bekleniyor.

Geleneksel Kültür Yaşatılıyor
Isparta’nın geleneksel kültürünü yaşatmak ve şehir dışında yaşayan hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen buluşmalar, farklı illerde yaşayan Ispartalıları bir araya getiriyor.

Başkan Başdeğirmen Öncülüğünde Buluşma
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde gerçekleştirilen hemşehri buluşmalarının Bursa ayağı, 2025 yılında Helva ve Kabune Günü adıyla düzenlenmişti. Bursa Ispartalılar Derneği öncülüğündeki programa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa’da görev yapan Ispartalı bürokratlar, yerel yöneticiler ve çok sayıda hemşehri katılmıştı.

Geleneksel Düğün Yemekleri İkram Edildi
Geçen yılki programda Isparta’nın geleneksel düğün yemekleri arasında yer alan kabune pilavı ve helva hazırlanarak davetlilere ikram edilmişti. Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen, daha önceki açıklamalarında bu tür organizasyonların şehir dışında yaşayan Ispartalılarla birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığını belirtmişti.
Program Detayları Netleşiyor
Bursa’daki buluşmada programın başlamasıyla birlikte yapılacak etkinliklerin ve katılımcıların ayrıntılarının netleşmesi bekleniyor.





