Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Liverpool, önemli bir kadro değişikliği yaptı. İngiliz ekibi, Lig Kupası’nda Southampton karşılaşmasında sakatlanan Giovanni Leoni’nin yerine yeni transferlerinden Federico Chiesa’yı UEFA kadrosuna dahil etti.

UEFA, geçtiğimiz haftalarda aldığı kararla Avrupa kupalarında uzun süreli sakatlık veya hastalık durumunda, takımların en fazla bir oyuncusunu geçici olarak değiştirmesine onay vermişti. Liverpool da bu kuralı kullanarak kadroda zorunlu değişikliğe gitti.

İtalya Milli Takımı’nın da önemli isimlerinden olan Federico Chiesa, uzun süredir yaşadığı sakatlık sorunlarını geride bırakarak yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyor. Eğer teknik direktör Jürgen Klopp görev verirse, yıldız futbolcu Salı günü oynanacak Galatasaray maçında forma giyebilecek.

Chiesa’nın kadroya eklenmesi Liverpool cephesinde büyük bir avantaj olarak görülüyor. Hücum hattında sürati, dripling kabiliyeti ve bitiriciliğiyle öne çıkan 26 yaşındaki futbolcu, takımın Galatasaray karşısındaki kozlarından biri olacak.

Galatasaray cephesinde ise bu gelişme dikkatle takip ediliyor. Sarı-kırmızılılar, kadrosunda Mohamed Salah, Darwin Núñez ve Luis Díaz gibi önemli isimleri bulunduran Liverpool’a karşı mücadeleye hazırlanırken, Chiesa’nın da devreye girmesi işleri daha da zorlaştırabilir.

Anfield Road’dan İstanbul’a uzanan bu kritik karşılaşma öncesinde iki takım da son hazırlıklarını sürdürürken, futbolseverler Chiesa’nın nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi