Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 500 bin sosyal konut projesi kapsamında Isparta’ya 3 bin konut yapılacağını açıkladı. TOKİ tarafından hayata geçirilecek proje, Türkiye genelinde dar gelirli vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma fırsatı sunacak.

Proje kapsamında İstanbul’a 100 bin, Ankara’ya 30 bin, İzmir’e 21 bin konut ayrılırken; Isparta, Batı Akdeniz Bölgesi’nde en fazla konut yapılacak iller arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede toplumun farklı kesimlerine özel kontenjanlar ayrıldığını belirterek,

“Şehit ailelerine, gazilere ve engellilere yüzde 5; üç ve daha fazla çocuğu olan ailelere ise yüzde 10 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca konutların yüzde 20’sini 18-30 yaş aralığındaki gençlerimize tahsis ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Isparta’da yapılacak 3 bin konutun büyük bölümünün 2+1 ve 1+1 dairelerden oluşacağı öğrenildi. Projeye 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek. Tapuda eşi veya çocukları adına konutu olan kişiler başvuru yapamayacak.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için ikamet şartı esnetilirken, Isparta’daki başvurularda bir yıl ikamet veya nüfus kayıt belgesi yeterli olacak.

TOKİ’nin 500 bin sosyal konut projesiyle, Isparta’da özellikle gençler, yeni evli çiftler ve dar gelirli aileler için uzun yıllardır beklenen konut ihtiyacının önemli ölçüde karşılanması hedefleniyor.

Kaynak: haber merkezi