Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Erkek Basketbol Takımı ile A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı ayrı ayrı kabul ederek sporcuları tebrik etti. İlk olarak “12 Dev Adam”ı ağırlayan Erdoğan, oyuncularla tek tek selamlaşarak sohbet etti. Takım kaptanı Cedi Osman’a “Olacak” diyerek moral veren Erdoğan, Kenan Sipahi’ye de “Ümidimizi kesmeyeceğiz. Bugün olmazsa yarın. Ümitsiz olmak yok” ifadeleriyle destek oldu.

Adem Bona ile kısa bir diyalog yaşayan Cumhurbaşkanı, oyuncunun Türkçe yanıt vermesi üzerine “Türkçe’yi de kaptı” diyerek espri yaptı. Başantrenör Ergin Ataman ise, “Bu seferlik o kupa gitti ama 12 Dev Adam yeniden döndü. Vatandaşlarımız bu maçları büyük bir ilgiyle izledi. Avrupa basketbol kamuoyu artık gücümüzü kabul etmiş durumda” dedi. Erdoğan da, “Son 3 dakikada kıl payı kaçırdığımız şampiyonluk için ümitsiz değiliz. İnşallah bunu bıraktığımız yerden alacağımıza inanıyorum. Basketbolda fevkalade bir ivme kazandık, bunu daha da güçlendirmemiz gerekiyor” sözleriyle takıma moral verdi.

Daha sonra A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kabul eden Cumhurbaşkanı, FIVB Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan sporcuları tek tek kutladı. Önümüzdeki yıl Türkiye’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na dikkat çeken Erdoğan, kaptan Eda Erdem Dündar’a seslenerek “Altın madalya bekliyoruz, finalde şampiyon olacağız” dedi.

Eda Erdem ise, “Sayın Cumhurbaşkanım, çok istiyoruz inanın. İnşallah ikinci kez aynı unvanla şampiyonluk yaşamak bizim için büyük gurur olur” sözleriyle karşılık verdi.

Takım oyuncularına hediye takdim eden Erdoğan, Melissa Vargas ile özel olarak ilgilenerek, “Ailece senin performansını hayranlıkla seyrettik” dedi. Vargas da bu övgü karşısında teşekkürlerini sundu.

Erdoğan’ın bu mesajları, hem basketbol hem de voleybol camiasına moral verirken, Türkiye’nin önümüzdeki büyük turnuvalara daha yüksek motivasyonla hazırlanmasına katkı sundu.

Kaynak: Haber Merkezi