Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı, Isparta’da büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Gün boyu süren resmi programların ardından akşam saatlerinde düzenlenen resepsiyon, fener alayı ve bayrak yürüyüşüyle kutlamalar doruğa ulaştı.Barida Otel’de gerçekleştirilen resepsiyon programında, Isparta Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler bir araya geldi.Programda Vali Abdullah Erin, resepsiyon salonunda bulunan masaları tek tek ziyaret ederek davetlilerle sohbet etti, bayramlarını kutladı. Samimi görüntülerin yaşandığı resepsiyonda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, resepsiyon programında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in Türk milleti için taşıdığı anlamı vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi.”Bizler bugün Atatürk’ün bırakmış olduğu o güzel emaneti Koruyup Bizden sonra gelen çocuklarımıza gençlerimize bırakmak için buradayız Biz görevimizi yapacağız ve gençlerimize bırakacağız. Bundan sonrada Allahın izniyle her zaman bir önceki yıldan daha sonraki yılda bir adım daha ileri giderek Cumhuriyetimizi daha güçlü ülkemizi daha büyük ve ekonomimizle beraber yönetimimizle beraber en üst seviyeye çıkarmak için mücadelemiz devam edecektir. Cumhuriyet demek her türlü yaşadığımız ülke içerisindeki bütün güç demek Biz bu güçlerin hepsine sahip olup en güzelini yapacağız Allahın izniyle bize bırakılan bu emanet her zaman için en değerlimizdir. Cumhuriyet Bayramımızı ben buradan kutluyorum.Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum ve bize bu cumhuriyeti emanet eden Atatürk’ümüz ve diğer silah arkadaşları ve bugüne kadar birçok şehitlerimizin vermiş olduğu emeklerden dolayı hepsine rahmet diliyorum.Onların kabirleri cennet olsun inşallah. Dana güzel günlerde daha güzel kutlamalarda beraber olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını tekrar kutluyorum. “ Resepsiyonun ardından vatandaşlar, belediye binası önünden başlayan fener alayı ve bayrak yürüyüşüne yoğun katılım gösterdi.

Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı üzerinden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüşte, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce kişi marşlar söyleyerek Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.Kırmızı-beyaz bayraklarla süslenen caddelerde adeta bir bayram atmosferi yaşanırken, vatandaşlar meşalelerle yürüyüşe renk kattı.Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade ederek, “29 Ekim biliyorsunuz bizim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. Yıldönümünü Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da çok büyük bir coşkuyla ve büyük bir gururla onurla kutladık. Sabah başlayan halen devam ediyor. Sabahtan itibaren Ispartalı hemşerilerimizin vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramına olan ilgileri bayram vesilesiyle düzenlenmiş olan bütün etkinliklere yoğun katılımları bizleri gerçekten son derece sevindirmiştir. Bu vesileyle ben Ispartalı hemşerilerimiz kardeşlerimiz başta olmak üzere Bütün vatandaşlarımızın bu büyük bayramını bir kez daha tebrik ediyorum ve bu bayramı bize hediye eden 100 yılı aşan bir tarihi geçmişe sahip olan onurlu güçlü bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ başta olmak üzere bütün atalarımızı ecdadımızı büyük fedakârlıklar ve büyük mücadeleler sonrası kazanılan bir zaferin hemen akabinde ilan edildi biliyorsunuz. Bu büyük Bayramı bizlere hediye eden dolayısıyla atalarımızı bir kez daha rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. ” dedi. Isparta’da 102. yıl kutlamaları, Cumhuriyet’e duyulan sevdanın ve milli birliğin en güçlü yansımalarından biri olarak hafızalarda yer etti.









