Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretim kapasitesini artıracak ve nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verecek Meslek Yüksekokulu kurulması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Denizli OSB yönetimi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü arasında yapılan görüşmede, bölge sanayisiyle uyumlu eğitim programları ve MYO’nun kurulma süreci ele alındı.

PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İnel ve Prof. Dr. Ersan Öz ile PAÜ Denizli Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Selami Kesler ve Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Can, Denizli OSB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yaymanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çalışkan ve İsmail Aslan ile Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, OSB’ye kazandırılması planlanan Meslek Yüksekokulu’nun detayları görüşüldü.

Toplantıda, bölgenin üretim gücünü destekleyecek ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirecek sektör odaklı eğitim programlarının oluşturulmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Denizli OSB bünyesindeki DOSTEK Koleji ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’nin bölge sanayisine sağladığı katkılara dikkat çekilirken, yeni MYO’nun bu eğitim yapısını tamamlayıcı nitelikte olacağı belirtildi.

“Sürdürülebilir ve yenilikçi bir eğitim ekosistemi oluşturmak istiyoruz”

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, projenin bölge sanayisi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Denizli OSB olarak uzun yıllardır nitelikli iş gücü yetiştirmeye büyük önem veriyoruz. DOSTEK Koleji ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’nin ardından bu kez üniversite seviyesinde bir eğitim kurumunu bölgemize kazandırmak için çalışıyoruz. Pamukkale Üniversitesi ile yürüttüğümüz bu görüşmelerin, sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknik yetkinliklere sahip gençlerin yetişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Hedefimiz, üretim gücümüzü artırırken aynı zamanda sürdürülebilir ve yenilikçi bir eğitim ekosistemi oluşturmak.”

Kaynak: HABER MERKEZİ