Denizli Karadenizliler Derneği, bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Hamsi Şöleni ve Yöresel Ürünler Festivali’nin hazırlıklarını tamamladı. Festival, 7-9 Kasım tarihleri arasında Denizli Büyükşehir İtfaiyesi yanında gerçekleştirilecek ve bu yıl sahneden kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Volkan Konak anısına düzenlenecek.
Etkinlik kapsamında 5 ton taze hamsi ikram edilecek, yöresel ürünler stantlarda sergilenecek ve Karadeniz kültürünü yansıtan folklor gösterileri ile horon coşkusu yaşanacak. Festivalde Karadenizli sanatçılar Selçuk Balcı, Okan Kaya, Filiz İlkay Balta, Mahmut Özen, Efe Karagüzel, Gizem Kara, Dilara Kaçmaz ve Kim Bu Reyhan sahne alacak.
Denizli Karadenizliler Derneği Başkanı Birol Konak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm Denizli halkını festivale davet etti. Konak, “Karadeniz’in sevgi dolu yüreğini, dayanışmasını ve neşesini bu yıl Sevgili Volkan Konağımızın anısına hep birlikte yaşatıyoruz. 13. Hamsi Şöleni ve Yöresel Ürünler Festivalimizde Karadeniz’in birbirinden değerli sanatçıları sahne alacak, 5 ton taze hamsiyi birlikte paylaşacağız. Yöresel ürünler, folklor gösterileri ve horonun coşkusuyla dolu bu özel günde birlikte olmak, bir arada gülmek ve anılarımızı tazelemek istiyoruz. Tüm halkımızı bu büyük Karadeniz şölenine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.





