Proje kapsamında, Çınar ile YSE Kavşağı arasında kalan güzergahta yolun her iki yönünde birer şerit sadece toplu taşıma araçlarına ayrılacak. Aynı hatta araç parkı da tamamen yasaklanacak.
Otobüs Yolu Projesi Hayata Geçiyor
"Otobüs Yolu Projesi" adı verilen yeni uygulama, UKOME iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Proje, toplu taşımayı teşvik etmeyi ve kent içi trafiği hızlandırmayı hedefliyor. Başkan Çavuşoğlu, uygulamanın yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan devreye gireceğini belirtti.
“Bir gidiş, bir geliş şeridi yalnızca toplu taşıma araçlarına ait olacak. Özel araçlar bu şeritleri kullanamayacak ve yol boyunca kesinlikle park yapılamayacak,” diyen Çavuşoğlu, düzenleme sayesinde mevcutta 11-12 dakika süren yolculuk süresinin 6 dakikaya kadar düşeceğini ifade etti.
Zaman Kaybına Geçit Yok
Başkan Çavuşoğlu, İstiklal Caddesi’ni her gün ortalama 80 ila 100 bin kişinin kullandığını vurgulayarak, yol kenarına park eden yaklaşık 200 aracın neden olduğu trafik tıkanıklığının yıllık bazda büyük bir zaman kaybına yol açtığını söyledi:
“Bu araçlar nedeniyle toplamda 500 bin dakikalık bir zaman kaybı yaşanıyor. Bu da 8333 saat, yani 347 güne denk geliyor. Neredeyse bir yılı kaybediyoruz. Bu duruma artık son vereceğiz.”
Toplu Taşımada Yeni Dönem Başlıyor
Yeni düzenleme, Denizli’de toplu taşıma sistemini güçlendirirken, özel araç kullanımını daha planlı ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Uygulama ile birlikte şehir trafiğinde önemli bir rahatlama bekleniyor.