Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 13°C
Yağmurlu
Isparta
13°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Deregümü’de Domates ve Karanfil Hasadı Devam Ediyor

Deregümü’de Domates ve Karanfil Hasadı Devam Ediyor
12 Ağustos 2020 16:19
A+
A-

Domates ve karanfil üretimiyle adından söz ettiren Deregümü köyünde hasat devam ediyor.

Üretilen domatesin yüzde 50’sini karanfilin ise yüzde 90’nını ihraç eden Deregümülü çiftçiler pandemi sürecinde de aralıksız olarak üretime devam ettiler.

Vali Ömer Seymenoğlu yoğun bir şekilde domates ve karanfil üretimi yapılan Deregümü köyüne gelerek seralarda incelemelerde bulundu, ürünlerin yetiştirilme, paketleme ve satış süreçleri hakkında üreticilerden bilgi aldı. Domates ve karanfil seralarını gezen Vali Seymenoğlu ürünleri tarlada inceleyerek çalışanlara kolaylıklar diledi. Vali Seymenoğlu karşılaştığı çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Deregümü köyünde ilk olarak 20 yıl önce Antalyalı bir tarım firması tarafından yetiştirilen karanfil bugün 1000 dekarlık alana yayılarak yılda 120 milyon adet çiçek üretimine ulaştı. Üretilen karanfilin yüzde 90’ı Avrupa’ya ihraç ediliyor. Karanfil üretimiyle ülke ekonomisi ve Isparta ekonomisine büyük katkı sunan Deregümülü çiftçiler aynı zamanda istihdam da sağlıyor.

Köyde 13 yıllık bir geçmişe sahip olan domates üretimi ise bugün 800 dönüm alana ulaşmış durumda. 2020 yılında beklenen rekolte ise 15 bin ton. Deregümü köyünde Kasım ayı başına kadar devam edecek domates hasadından elde edilen ürünlerin yüzde 50’si ihraç edilirken diğer yarısı ise iç piyasaya sunuluyor. Seralarda yaklaşık 6 ay boyunca devam eden hasat dolayısıyla yaklaşık 2 bin nüfuslu köyde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.