Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, Bağören Köyü Gölkenarı Camii önünde imam hatibe yönelik saldırı olayı yaşandı. 7 Kasım 2025 tarihinde Cuma namazı kıldırmak üzere İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen Merkez Yunus Emre Camii İmam Hatibi Alican Demir, cami önünde hakaret, tehdit ve fiziksel saldırıya uğradı.

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Mevlüt Tosun, yönetim kurulu üyeleri ve Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Öztürk, Alican Demir hocayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet, ayrıca Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit ve İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu’nu ziyaret ederek yaşanan durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Diyanet Sen’den Sert Tepki “Yeter Artık, Kim Dur Diyecek!” (4)

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Mevlüt Tosun, olayın ardından yaptığı açıklamada yaşananlara sert tepki gösterdi.“ Yeter artık… bir değil, iki değil, üç değil. Kim dur diyecek!”diyen Tosun, aynı camide iki yıl önce de benzer bir saldırının yaşandığını hatırlattı.

Aynı camide ikinci saldırı

Yaklaşık iki yıl önce, yine aynı camide ve aynı muhtar tarafından başka bir imam hatibin tehdit edilip darpedildiğini belirten Tosun, “O zaman da yapanın yanına kâr kaldı. Bu olay yalnızca bir imamımıza değil, kutsal bir görevi ifa eden tüm din görevlilerimize, eşlerine ve çocuklarına yönelmiş bir saldırıdır.” dedi.

Son bir yılda dört farklı saldırı

Diyanet-Sen Isparta Şubesi’nin açıklamasında, son bir yıl içinde il genelinde din görevlilerine yönelik yaşanan benzer saldırılar da hatırlatıldı:

•Sütçüler Aşağı Yaylabel Köyü Çukur Mahalle Camii İmam Hatibi Ahmet Cemal Sağsöz,

•Eğirdir Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın,

•Sütçüler Kesme Köyü Büyük Camii İmam Hatibi Samet Bekçi,

•Yazısöğüt Köyü Camii İmam Hatibi İsa Göktaş akşam namazı çıkışında çocuklarıyla birlikte 10 kişi tarafından darbedildi.

Tosun, bu örneklerin gelinen noktanın vahametini gösterdiğini ifade etti.

Diyanet Sen’den Sert Tepki “Yeter Artık, Kim Dur Diyecek!” (1)

“Din görevlileri sahipsiz değildir”

“Din görevlilerimiz, toplumun birlik ve beraberliğine hizmet eden, dini değerleri yaşatmak ve yaymakla görevli saygın kişilerdir. Bu tür saldırılar asla kabul edilemez.” diyen Tosun, Diyanet-Sen olarak her koşulda üyelerinin yanında olacaklarını vurguladı:“Herkes sussa dahi, Diyanet-Sen hocalarımıza karşı yapılan haksızlıkları, hadsizlikleri ve zulümleri haykırmaya and içmiştir. Amasız, fakatsız, lakinsiz üyesinin yanında olmaya devam edecektir.”Açıklamasının sonunda Tosun, Alican Demir’e ve tüm din görevlilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, yetkilileri gerekli hassasiyeti göstermeye davet etti.

Muhabir: SÜLEYMAN KEPEKÇİ