ISPARTA (KFK Ajans) - A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde karşılaştığı İtalya'yı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Isparta Belediyesi, Filenin Sultanları’nın bu önemli karşılaşması için Valilik arkasındaki meydana dev ekran kurdu.

Bugüne kadar aldığı başarılarla göğsümüzü kabartan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yeni bir zafere daha imza attı. Filenin Sultanları, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde İtalya ile karşılaştı. İstanbul’da oynanan müsabakada 2-2’lik skorun ardından karar setine geçildi. Karar setinde Filenin Sultanları, İtalya’yı 15-11’lik skorla yendi ve 3-2’lik galibiyetle 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonu oldu.

Isparta Belediyesi, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın bu önemli maçı için Valilik arkasındaki meydana dev ekran kurdu. Isparta Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, Filenin Sultanları’nın şampiyonluk maçı dev ekranda büyük bir heyecanla takip edildi. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Musa Macit de maçı vatandaşlarla birlikte izledi. Maçın ardından meydanda şampiyonluk sevinci yaşandı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, maçın ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kutladı. Başkan Başdeğirmen, “2026 Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya’yı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı yürekten kutluyorum. Azminiz, mücadeleniz ve ay-yıldızlı bayrağımıza yaşattığınız bu büyük gurur için teşekkürler Filenin Sultanları” dedi.









