Süper Lig’de üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılı yönetim, uzun süredir gündemde olan dünyaca ünlü yıldız oyuncu İlkay Gündoğan ile anlaşma noktasına geldi.

Fanatik gazetesinin haberine göre, Galatasaray ile İlkay Gündoğan cephesi tüm şartlarda el sıkıştı. Sözleşme süresi, yıllık ücret ve bonuslar konusunda yapılan detaylı görüşmelerin ardından tarafların prensipte mutabakata vardığı bildirildi. Transferin resmiyete dökülmesi ise Başkan Dursun Özbek’in vereceği son karara bağlı.

Galatasaray yönetimi, orta saha rotasyonunu güçlendirmek adına birkaç alternatif üzerinde de duruyordu. Ancak öncelikli hedef konumundaki İlkay Gündoğan ile anlaşma sağlanması, diğer seçenekleri ikinci plana itti. Yönetimin, Özbek’ten gelecek onaya göre süreci hızlandırıp oyuncuya resmi imzayı attırması bekleniyor.

34 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon Barcelona formasıyla toplamda 50 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 3171 dakika süre alan İlkay, 3 gol ve 7 asistlik skor katkısıyla sezonu tamamladı. Sahadaki liderliği, oyun görüşü, pas kalitesi ve uluslararası deneyimiyle ön plana çıkan Gündoğan, Galatasaray’ın Avrupa hedefleri doğrultusunda çok önemli bir hamle olarak görülüyor.

Almanya Milli Takımı’nın da formasını uzun yıllar başarıyla terleten Gündoğan, Borussia Dortmund, Manchester City ve Barcelona gibi dev kulüplerde geçirdiği kariyeriyle dünya futbolunun saygın isimleri arasında yer alıyor. Galatasaray’ın bu transferi sonuçlandırması, kulübün Avrupa’da ses getirecek adımlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Cim-Bom’un bu transferle orta sahadaki kreatif eksikliği kapatmayı ve Şampiyonlar Ligi arenasında daha rekabetçi bir kadro kurmayı amaçladığı belirtiliyor. İlkay Gündoğan’ın transferi, hem taraftarlar hem de futbol kamuoyu tarafından büyük bir heyecanla takip ediliyor.

Transferin birkaç gün içinde netlik kazanması ve olumlu gelişmelerin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Eğer Dursun Özbek onayı verirse, Galatasaray yeni sezonun ilk büyük bombasını patlatmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi