Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen motosiklet kazasında bir kişi ağır yaralandı. Kazanın, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu motosikletin devrilmesiyle gerçekleştiği öğrenildi.

Kaza, dün saat 22.30 sularında Koru Mahallesi Fidanlık Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 07 BSS 765 plakalı motosikletin sürücüsü Cenk H., henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolü kaybederek devrildi. Motosikletin devrilmesiyle birlikte sürücü sert şekilde yola savruldu.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, ilk müdahale kaza yerinde yapıldı. Ağır yaralanan sürücü, ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Alkol Testi Sonucu Şaşırttı

Hastanede yapılan alkol testinde sürücü Cenk H.’nin 2.00 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu sonuç, kazanın alkollü araç kullanımı nedeniyle meydana geldiği ihtimalini güçlendirdi. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, sürücünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Trafik Kurallarına Uyarı

Yetkililer, özellikle motosiklet sürücülerini hem kask kullanımı hem de alkol alımının ardından araç kullanmamaları konusunda uyarıyor. Gazipaşa’da yaşanan bu olay, alkollü araç kullanımının ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Haber merkezi