Gelendost’ta Su Kaynakları ve Tarımda Ürün Çeşitliliği Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Isparta’nın Gelendost ilçesinde su kaynaklarının korunması ve tarımda verimliliğin artırılması amacıyla önemli çalışmalar yürütülüyor. Gelendost Kaymakamı, bölgede hem yerel hem de ulusal ölçekte en büyük sorunlardan birinin su kaynaklarının tükenmesi olduğunu belirtti. Kaymakam, “Su kaynaklarımız birer birer yok olmaktadır. Bu yok oluşun en önemli nedenlerinden biri, su kaynaklarının tarım amacıyla kontrolsüz kullanımıdır” dedi.

Kaymakam, Gelendost’ta özellikle elma gibi suya yoğun ihtiyaç duyan ürünlerin tarım faaliyetlerinde yaygın olduğunu vurguladı. Su tüketimini azaltmak ve tarımda çeşitliliği artırmak amacıyla Yaka Köyü’nde yaşayan çiftçi Sami Ertunç’un misafiri olduklarını aktaran Kaymakam, ilerleyen günlerde zeytin ve Antep fıstığı gibi suya daha az ihtiyaç duyan, kârı yüksek ürünlerin deneme bahçelerinde yetiştirileceğini söyledi.

Kaymakam, “Uzun vadede hem su ihtiyacını azaltmayı hem de vatandaşlarımızı yeni ürünlere yöneltmeyi hedefliyoruz” diyerek bölgedeki tarımda sürdürülebilirliği önceliklendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi