Gönen Kaymakamı Mehmet Yıldız başkanlığında düzenlenen “Okul Güvenliği Toplantısı”nda, öğrencilerin güvenli eğitim ortamında öğrenimlerini sürdürebilmeleri için alınacak tedbirler değerlendirildi.
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile okul müdürleri katıldı. Toplantıda, okullarda mevcut güvenlik uygulamaları ile yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan önlemler kapsamlı şekilde ele alındı.
Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Mehmet Yıldız, okul güvenliğinin yalnızca fiziki tedbirlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, insan faktörü, dijital ortamlar ve kurumsal süreçleri kapsayan çok yönlü güvenlik anlayışının önemine dikkat çekti. Yıldız, tüm okullarda mevcut güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılması yönünde talimat verdi.
Toplantıda ayrıca okul idarecileri ve öğretmenlerin eğitim süresince okul içerisinde aktif denetim görevini sürdürmesi, tanınmayan kişilere karşı dikkatli olunması ve gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerine hızlı şekilde bilgi verilmesi gerektiği vurgulandı.
Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun artırılması konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınacağı ifade edildi.






