Isparta’da DMD hastası Görkem Efe için daha önce başlatılan ve eylül ayında yüzde 100 oranında tamamlanan valilik onaylı yardım kampanyasında yeni bir gelişme yaşandı.
Şengün Ailesi’nden yapılan açıklamaya göre, Dubai Medcare Hastanesinde gerçekleştirilen tetkikler sonucu Görkem Efe’nin gen tedavisine uygun olduğu belirlendi. Ancak bazı kişi ve ailelerin, “Görkem Efe yürüyemiyor” şeklindeki iddialarla ilaç firması ve hastane yetkililerine mail göndermesi üzerine süreçte gecikme yaşandı.
Açıklamada, Roche ilaç firması tarafından yeniden yapılan yürüme testi sonucunda, Görkem Efe’nin babasının desteğiyle kısa mesafe yürüdüğü, ancak firmanın “Elevidys gen tedavisinde bağımsız yürüme” şartı bulunduğu bildirildi.
Hastane doktorlarının değerlendirmesi sonucunda, Görkem Efe’nin bir süre Duvyzat şurubu kullanması ve yoğun fizik tedavi almasının ardından bağımsız yürüyebileceği, bu durumda Elevidys gen tedavisine uygun hale geleceği ifade edildi.
Şengün Ailesi, Duvyzat şurubunun maliyetinin 523 bin dolar olduğunu ve bu nedenle kampanyada toplanan tutarın bir kısmının söz konusu tedavi için kullanıldığını, kampanya fonunda yaklaşık %18 oranında eksilme meydana geldiğini belirtti.
Aile açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu süreçte Görkem Efe’nin ilacına ulaşabilmesi için siz değerli destekçilerimizin maddi ve manevi yardımına yeniden ihtiyaç duymaktayız. Şimdiye kadar gösterdiğiniz ilgi, destek ve dualarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.”
Şengün Ailesi, Görkem Efe’nin tedavi sürecinin başarıyla tamamlanması için destek çağrısını yineledi.

Görkem Efe Için Başlatılan Dmd Kampanyasında Yeni Gelişme

Kaynak: Haber Merkezi