İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen “Gereği Yapıldı” mobil uygulaması ile vatandaşlar, özellikle trafik ve asayiş konularındaki ihbarlarını anlık olarak fotoğraf veya video ile yetkililere iletebilecek.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, uygulama sayesinde toplum huzurunu tehdit edebilecek durumlara daha hızlı müdahale edilmesi ve suçlarla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

“Gereği Yapıldı” uygulaması ile vatandaşlar, cep telefonlarıyla çektikleri görüntü veya fotoğrafları doğrudan İçişleri Bakanlığı'na iletebilecek. Uygulama içerisinde asayiş ve trafik olmak üzere iki ana bölüm bulunacak. Bu sayede, trafik kuralı ihlali veya asayişi bozan bir durumla karşılaşıldığında vatandaşlar, görsel kanıtlarla birlikte anında ihbarda bulunabilecek.

Uygulamanın erişime açılacağı tarih henüz netleşmezken, kısa süre içinde mobil marketlerde yerini alması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi