GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ OLAYININ DETAYLARI

Öğle saatlerinde fakültede görev yapan H.T. isimli erkek personelin, henüz netleşmeyen bir sebeple kadın bir çalışanı silahla alıkoyduğu belirtildi. H.T.’nin geçmişte uzman çavuş olarak görev yaptığı, daha sonra üniversite bünyesinde personel olarak çalışmaya başladığı öğrenildi.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi sevk edildi. Kampüs çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, öğrenciler ve çalışanlar büyük korku yaşadı. Üniversite yönetimi, olayın kontrol altına alınması için güvenlik birimleriyle yakın koordinasyon içinde hareket etti.

KİM REHİN ALINDI?

Rehin alınan kişinin, fakültede memur olarak görev yapan bir kadın çalışan olduğu açıklandı. Güvenlik gerekçesiyle şahsın ismi paylaşılmadı; kamuoyuna yalnızca “D.B.” baş harfleriyle duyuruldu.

Yansımaları geniş olan bu olay, hem üniversite camiasında hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Soruşturmanın ise çok yönlü şekilde sürdüğü bildirildi.

Kaynak: haber merkezi