Sponsorlu Reklam

Güneş Çarpmaları Hayati Risk Taşıyabilir

Ispartahaber
Sponsorlu Reklam

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karabacak, yaz aylarında özellikle sıcakların yükseldiği dönemde güneş ışınlarının dik geldiği saatlere maruz kalınan güneş çarpmalarının kalp hastaları ve sağlıklı insanlarda birçok farklı semptom ortaya çıkarabileceğini belirtti.

su icmek vücudun sıvı kaybini dengeler

Doç. Dr. Mustafa Karabacak, yaz aylarında vücutta çok fazla sıvı kaybı yaşanması ve güneş çarpmalarına maruz kalınması durumunda ölümcül tabloların ortaya çıkabileceği konusunda uyararak “Yaz aylarında özellikle yüksek hava sıcaklığına bağlı olarak kalp hastalıklarında artış var. Yalnızca kalp hastalarında da değil, rahatsızlık olmayanlarda da hava sıcaklıkları ciddi bir risk oluşturuyor. Yaşanan sıvı, elektrolit ve damardaki kan miktarının azalması, damardaki kanın pıhtılaşmasını artırıyor. Bu da insanı ölümcül bir tabloya doğru götürüyor” dedi.

Yaz aylarında vücutta sıvı kaybı yaşanmaktadır. Su kaybını dengelemek için önerilere göre 2,5 – 3 litre su tüketilmelidir.

Sponsorlu Reklam
Ispartahaber
Sponsorlu Reklam